Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Найпоширенішими наземними транспортами є велосипедно-мотоциклетні та автомобільні вироби



Велосипедно-мотоциклетні включають велосипеди, мотовелосипеди, мопеди, мокіки, моторолери, мотоцикли та ін.

Велосипеди за призначенням поділяють на дорожні (для дорослих і підлітків), для молодших школярів, спортивно-туристські, спортивні (шосейні й трекові) та дитячі.

Головне місце серед них посідають дорожні, призначені для повсякденної та прогулянкової їзди на дорогах із різним покриттям. Вони вкомплектовані міцною рамою, високим рулем, м'яким широким сідлом, мають одну передачу і гальмівну втулку із вільним ходом.

Дорожні велосипеди: із закритою рамою (чоловічі) - моделі "Україна"; із закритою рамою (жіночі) "Прима-2"; із складною рамою "Десна-2"; з універсальною рамою - "Салют".

Спортивно-туристські - "Турист", "Супутник". Спортивно-шосейні - "Старт" (має 10 передач).

Велосипеди для молодших школярів - "Школяр".

Мотовелосипед - являє собою звичайний дорожній велосипед з укріпленим на рамі двигуном внутрішнього згоряння ємністю циліндра до 50 см3.

Мопед - подібний до мотовелосипеда виріб, але відрізняється від нього дещо підсиленою (зміцненою) рамою.

Мокік - подібний за всіма ознаками до мопеда, але відрізняється від нього відсутністю педалей і наявністю кікстартера (зручний для запуску важіль).

Моторолер - це дво- або триколісний виріб з невеликими, але потужними колесами і двигуном з ємністю циліндра більше 50 см3.

Мотоцикл - це дво-, три- або чотириколісна машина з малогабаритним двигуном внутрішнього згорання, розташованим у середній (центральній) частині. Враховуючи потужність двигуна, відрізняється від веломототранспортних засобів динамічністю, максимальною швидкістю, прохідністю, вантажопідйомністю та витратами палива на 100 км пробігу. За призначенням мотоцикли бувають: дорожні, спортивні, спеціальні; В Україні найпоширенішими є мотоцикли "Дніпро МТ", які виготовляють на Київському мотоциклетному заводі: МТ 10-36; МТ 12-36; МТ 14-36; МТ 16-36. Вони користуються великим попитом, особливо серед сільського населення, завдяки великій прохідності, навіть на бездоріжжі, та вантажопідйомності (250-500 кг або, крім водія, ще й два пасажири).





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 863 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...