Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пропозиція грошей



Пропозиція грошей (MS)- це економічний агрегат якій дорівнює бажанню економічних суб’єктів позичити певну частку своїх активів для одержання доходів (Протистоїть на ринку попиту на гроші).

На мікро рівні це залежить від зміні доходності розміщення грошей в інші активи (змін % ставки).

На макро рівні це агрегат М1 якій контролює Центральний банк. Тобто не має залежності від змін %. Побудуємо Модель 2 пропозиції грошей.На моделі пропозиція грошей визначається як вертикальна пряма MS проведена з позначки, що відповідає масі грошей в обігу.

Рис. 7.4. Крива пропозиції грошей

4. Модель грошового ринку.

Характерною відзнакою грошового ринку є те, що на ньому продається і купується такий специфічний товар як гроші. Як і в будь-якому іншому секторі ринку тут є свої продавці і покупці, попит і пропозиція, посередники, ціна тощо. Він має свою інфраструктуру, яка забезпечує спрямування потоків грошових коштів від власників (продавців) до позичальників (покупців). Головними елементами цієї інфраструктури виступають банки.

Залежно від призначення коштів, що обертаються на грошовому ринку, в ньому можна виділити сектори: ринок короткострокових позичок, короткострокових фінансових активів, валютний ринок





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 241 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...