Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Інвестування капіталу і його види



Неможливо знайти цінний папір, що була б одночасно високоприбуткової, высоконадійної і високоліквідної. Кожен окремий папір може володіти максимум двома з цих якостей. Сутність портфельного інвестування саме і має на увазі розподіл інвестиційного потенціалу між різними групами активів. У залежності від того, які мети і задачі споконвічно коштують при формуванні того чи іншого портфеля, вибирається визначене процентне співвідношення між різними типами активів, що складають портфель інвестора. Грамотно врахувати потреби інвестора і сформувати портфель активів, що сполучить у собі розумний ризик і прийнятну прибутковість - от основна задача менеджера будь-якої фінансової установи.

Фінансові ресурси застосовуються підприємством для фінансування поточних витрат і інвестицій.

Інвестиції являють собою використання фінансових ресурсів у формі довгострокових вкладень капіталу (капіталовкладень). Інвестиції здійснюють юридичні чи фізичні особи, що стосовно ступеня комерційного ризику підрозділяються на інвесторів, підприємців, спекулянтів, гравців. Інвестор — це той, хто при вкладенні капіталу, здебільшого чужого, думає, насамперед, про мінімізацію ризику. Інвестор — це посередник у фінансуванні капіталовкладень. Підприємець — це той, хто вкладає свій власний капітал при визначеному ризику. Спекулянт — це той, хто готовий йти на визначений, заздалегідь розрахований ризик. Гравець — це той, хто готовий йти на будь-який ризик.

Інвестиції бувають ризикові (венчурні), прямі, портфельні, аннуітет:

· Венчурний капітал — це термін, застосовуваний для позначення ризикованого капіталовкладення. Венчурний капітал являє собою інвестиції у формі випуску нових акцій, вироблені в нових сферах діяльності, зв'язаних з великим ризиком. Венчурний капітал інвестується в не зв'язані між собою проекти в розрахунку на швидку окупність вкладених коштів.

· Прямі інвестиції — вкладення в статутний капітал суб'єкта, що хазяює, з метою витягу доходу й одержання прав на участь у керуванні даним суб'єктом, що хазяює.

· Портфельні інвестиції зв'язані з формуванням портфеля і являють собою придбання цінних паперів і інших активів. Портфель — сукупність зібраних воєдино різних інвестиційних цінностей, службовців інструментом для досягнення конкретної інвестиційної мети вкладника. У портфель можуть входити цінні папери одного типу (акції) чи різні інвестиційні цінності (акції, облігації, ощадні і депозитні сертифікати, заставні свідчення, страховий поліс і ін.).

· Аннуітет — інвестиції, що приносять вкладнику визначений доход через регулярні проміжки часу, звичайно після виходу на пенсію. В основному це вкладення засобів у страхові і пенсійні фонди.

Стан ринку і можливості інвестора визначають вибір його інвестиційної стратегії. Портфельне інвестування володіє поруч особливостей і переваг перед іншими видами вкладення капіталу. Під інвестиційним портфелем розуміється деяка сукупність цінних паперів, що належать фізичній чи юридичній особі, або юридичним чи фізичним особам на правах пайової участі, що виступає як цілісний об'єкт керування. На розвитому фондовому ринку портфель цінних паперів — це самостійний продукт і саме його продаж чи цілком частками задовольняє потребу інвесторів при здійсненні вкладення засобів на фондовому ринку. Звичайно на ринку продається деяка інвестиційна якість із заданим співвідношенням Ризик/Доход, що у процесі керування портфелем може бути поліпшено.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 171 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...