Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робота з формами. Поняття методу



Програма, розроблена засобами Visual Basic, може містити декілька форм. Щоб додати до проекту нову форму, потрібно виконати команду меню Project - Add Form. При завантаженні форми з нею відбувається подія Load. Таким чином можна створити пов’язану з формою процедуру, яка буде виконуватись при завантаженні форми. Для роботи з формами й іншими об'єктами можуть використовуватися методи.

Метод визначає деяку дію, що може бути виконана з об'єктом, але на відміну від процедури вона нерозривно пов'язана з об'єктом, якому він належить. Методи адекватні створеними раніше процедурам, що можуть бути виконані стосовно деяких об'єктів. Наприклад, застосування методу Cls стосовно форми призводить до очищення форми. Об'єднання імені об'єкта і через точку імені методу дає ім'я існуючої процедури, що виконує визначені дії з об'єктом. Кожний об'єкт у середовищі Visual Basic володіє не тільки набором властивостей, але супутнім набором стандартних процедур, які називаються методами. Для форм можуть бути застосовані методи Show - показати форму, Hide - сховати форму (прибрати з екрана).

Якщо в програмі є декілька форм і змінні, які створюються чи редагуються в одній формі, використовуються в інших формах, то такі змінні слід оголошувати як глобальні. Для цього до проекту слід додати модуль командою меню ProjectAdd Module, у вікні модуля оголосити змінні після зарезервованого слова Global. Приклади оголошення глобальних змінних:

Global Х

Global Zap As String





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 129 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...