Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 3. Методологія побудови консолідованих рахунків внутрішньої економіки



Консолідовані рахунки і процес економічного обороту. Взаємозв’язок консолідованих рахунків. Консолідовані рахунки і процес виробництва товарів і послуг, утворення, розподілу і використання доходу. Рахунки нагромадження основного капіталу. Класифікація рахунків у СНР. Схема рахунків. Балансування консолідованих рахунків. Допоміжні таблиці СНР.

Національні рахунки товарів і послуг та виробництва, їх завдання, економічний зміст та методологія побудови. Основні операції, що здійснюються у процесі складання рахунків виробництва. Зміст основних статей та методи обчислення показників рахунків виробництва. Прогнозні розрахунки показників рахунку виробництва.

Зведені рахунки доходів, їх економічний зміст та завдання. Методологія побудови рахунків утворення доходу, розподілу первинного доходу, вторинного розподілу доходу та використання наявного доходу. Зміст основних операцій і статей, їх визначення та обґрунтування. Прогнозні розрахунки основних показників зведених рахунків доходів.

Консолідовані рахунки нагромадження, їх завдання та економічний зміст. Методологія складання рахунків капіталу, фінансового та інших змін у активах і пасивах. Зміст основних статей та операцій, що здійснюються у процесі складання рахунків нагромадження. Методи обчислення та прогнозування основних показників рахунків нагромадження. Баланс активів і пасивів на початок і кінець року, його завдання та зміст.

Методологія побудови рахунків для секторів економіки: поточних рахунків виробництва і доходів та рахунків нагромадження. Економічний зміст та завдання секторальних рахунків, особливості методології їх складання та визначення основних показників.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 169 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...