Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оформлення та захист курсової роботи



4.1. Вимоги до оформлення курсової роботи [1]

Ø Загальні вимоги

Курсова робота повинна бути написана на білому папері формату А4 (210 мм х 297 мм) чітко та розбірливо чорним, фіолетовим чи синім кольором або надрукована на персональному комп’ютері.

Висота літер повинна бути не менше 2,5 мм, відстань між рядками – від 8 до 10 мм. Рядки не повинні заходити за поля.

Текст роботи необхідно розміщувати таким чином, щоб залишати поля зліва - 25 мм, справа - 10 мм, зверху і знизу - 20 мм, шрифт 14.

Абзаци в тексті треба починати з відступом, рівним 10-125мм.

Шрифт друку має бути чітким, стрічка чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту роботи має бути однаковою.

Друкарські помилки, описки й інші неточності можна виправляти підчищенням або зафарбуванням білою фарбою і нанесенням на тому самому місці правильного виразу машинописним способом.

Текст основної частини роботи поділяють на розділи і підрозділи.

Заголовки структурних частин курсової роботи: “Зміст”, ”Вступ”, “Розділ”, “Висновки і пропозиції”, “Список використаної літератури”, “Додатки” друкують великими літерами симетрично до тексту.

Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовку не ставлять.

Відстань між заголовком (за виключенням заголовка пункту) та текстом має дорівнювати 1-2 інтервалам.

Кожну структурну частину курсової роботи треба починати з нової сторінки.

Ø Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, ма­люнків, таблиць, формул подають арабськими літерами без знака “№”.

Першою сторінкою курсової роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації (зразок оформлення титульного листка курсової роботи подано у додатку Л). На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставля­ють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список вико­ристаної літератури не нумерують. Номер розділу ставлять після слова “РОЗДІЛ”; після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підроз­ділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку, наприклад: “2.3.” (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому самому рядку йде заголовок підрозділу.

Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки, карти) і таб­лиці необхідно подавати в роботі безпосередньо після тексту, де во­ни згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих сторінках роботи, включають до загаль­ної нумерації сторінок. Таблицю, рисунок або креслення, розміри якого більше формату А4, враховують як одну сторінку і розміщу­ють у відповідних місцях після згадування в тексті або у додатках.

Ілюстрації позначають словом “Рис.” і нумерують послідовно в межах розділу, за виключенням ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації має складатися з номера розділу і порядкового номеру ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: Рис. 1.2. (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назву і по­яснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією. Якщо в роботі подано одну ілюстрацію, то її нумерують за загальними правилами.

Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) в межах розділу. В правому верхньому куті над відповід­ним заголовком таблиці розміщують напис “Таблиця” із зазначен­ням її номера. Номер таблиці має складатися з номера розділу і по­рядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: “Таблиця 1.2” (друга таблиця першого розділу). Якщо в роботі одна таблиця, її нумерують за загальними правилами.

При переносі частини таблиці на другий аркуш (сторінку) слово “Таблиця” і номер її вказують один раз справа над першою части­ною таблиці, над перенесеними частинами пишуть слова “Продов­ження табл.” і вказують номер, наприклад: “Продовження табл. 1.2”.

Формули в курсовій роботі (якщо їх більше однієї) нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули в розділі, між якими ставлять крапку. Номер формули пишуть справа на рівні самої формули в круглих дужках, наприклад: (3.1) (перша формула третього розділу).

Примітки до тексту і таблиць, в яких вказують довідкові та пояснювальні дані, нумерують послідовно в межах однієї сторінки. Якщо приміток на одному аркуші декілька, то після слова “Примітки” ставлять двокрапку, наприклад:

Примітки:

1....

2....

Якщо примітка одна, її не нумерують і після слова “Примітка” ставлять крапку.

Ø Таблиці

Цифровий матеріал, як правило, має оформлятися у вигляді таблиць. Кожна таблиця повинна мати назву, яку розміщують над табли­цею і друкують симетрично до тексту. Слово “Таблиця” та її назву починають з великої літери. Назву не підкреслюють.

Заголовки граф треба починати з великих літер, підзаголовки - з маленьких, якщо вони складають одне речення із заголовком, і з великих, якщо вони є самостійними. Висота рядків має бути не мен­ше, ніж 8 мм. Графу з порядковими номерами рядків до таблиці включати не треба.

Таблицю розміщують після першого згадування про неї в тексті таким чином, щоб її можна було читати без повороту переплетеного блоку роботи або з поворотом за годинниковою стрілкою; таблицю також можна подати на наступній сторінці, а за необхідності – в додатку.

Так як графу «Номер за порядком» до таблиці включати не дозволяється, то при необхідності нумерацію різних даних вказують в заголовку кожної графи.

Таблицю з великою кількістю граф можна ділити на частини і розміщувати одну частину під другою в межах однієї сторінки.

Якщо текст, який повторюється в графі таблиці, складається з одного слова, його можна заміняти лапками; якщо з двох або більше слів, то при першому повторенні його замінюють словами “Те са­ме”, а далі — лапками. Ставити лапки замість цифр, марок, знаків, математичних і хімічних символів, які повторюються, не слід. Якщо цифрові або інші дані в певному рядку таблиці не подають, то в ньому ставлять прочерк.

Приклад побудови таблиці

Таблиця (номер)





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 173 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...