Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Принцип конфіденційності



1) Дотримання принципу конфіденційності є необхідною і щонайважливішою передумовою довірчих відносин між Співробітником ПК і клієнтом, без яких є неможливим належне надання правової допомоги. Тому збереження конфіденційності будь-якої інформації, отриманої консультантом правничої клініки від клієнта, а також про клієнта (зокрема щодо його особи) або інших осіб у процесі здійснення правозахисної діяльності, є правом правничої клініки у відносинах з усіма суб'єктами права, які можуть вимагати розголошення такої інформації, та обов'язком щодо клієнта і тих осіб, кого ця інформація стосується.

2) Дія принципу конфіденційності не обмежена в часі.

3) Конфіденційність певної інформації, що охороняється правилами цієї статті, може бути відмінена тільки особою, зацікавленою в її дотриманні (або спадкоємцями такої фізичної особи чи правонаступниками юридичної особи), в письмовій або іншій зафіксованій формі.

4) Співробітник ПК не відповідає за порушення цього принципу у випадках допиту його у встановленому законом порядку як свідка стосовно обставин, які виходять за межі предмета адвокатської таємниці, визначеного чинним законодавством, хоча й охоплюється предметом конфіденційності інформації, передбаченим цими Правилами.

5) За всіх інших обставин при визначенні обсягу відомостей, на котрі поширюється обов'язок збереження конфіденційності, Співробітник ПК повинен виходити з норм цих Правил.

6) Розголошення відомостей, що складають адвокатську таємницю, заборонено за будь-яких обставин, включаючи незаконні спроби органів дізнання, попереднього слідства і суду допитати Співробітника ПК про обставини, що складають конфіденційну інформацію.

7) Співробітник ПК (правнича клініка) зобов'язані забезпечити розуміння і дотримання принципу конфіденційності його помічниками (слухачами) та членами технічного персоналу.

8) Співробітник ПК зобов'язаний забезпечити такі умови зберігання документів, переданих йому клієнтом, досьє та інших матеріалів, що знаходяться в його розпорядженні і містять конфіденційну інформацію, котрі розумно виключають доступ до них сторонніх осіб.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 466 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...