Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 11 ФАЙЛИ



4.1.Текстові файли
4.2. Файли з довільним доступом
4.3. Використання індексу для операцій над файлом з довільним доступом
4.4. Додаткові відомості

Допустимо, що за допомогою середовища проектування Visual Basic Ви створили цікавий Windows-додаток. Допустимо також, що Ваш додаток обробляє досить велику кількість вхідних даних і видає чималу кількість вихідних даних.

Ймовірніше за все, вхідні дані Ви довго й акуратно вводите в комп'ютер вже в процесі роботи додатка — або за допомогою текстових полів, або за допомогою системних вікон вводу. А результати (вихідні дані), швидше за все, містяться в яких-небудь вікнах на екранній формі чи з'являються в системних вікнах повідомлень. Після завершення роботи додатка як вхідні, так і вихідні дані безслідно зникають! При новому його запуску усе треба починати спочатку — вручну вводити вихідну інформацію і по завершенні роботи якось фіксувати (у голові чи на папері) отримані результати.

Щоб практично необмежено довго зберігати вхідні і вихідні дані програми, з давніх часів, на зорі комп'ютерної ери використовують файли на магнітних носіях інформації.

Ми вже згадувалися файли — вони використовувалися для розміщення в них створених Вами процедур. Нагадаємо, що ці файли називаються файлами екранної форми (їхні імена мають розширення frm) і файлами універсальних модулів (їхні імена мають розширення bas).

А в цій главі ми розглянемо файли для розміщення в них вхідних і вихідних даних Ваших програм. Ми обговоримо, якими бувають ці файли, у якому вигляді і як записувати в них інформацію, а також як цю інформацію з файлів витягати.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 239 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...