Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Gt; 1*2 -> 2*3 -> 6*4 ->



По швидкодії і по обсягу оперативної пам'яті комп'ютера, який вимагає виконання кожної з цих функцій, вони приблизно рівні.

Hові поняття:

Рекурсивний об'єкт, факторіал числа, рекурсивний виклик, рекурсія, рекурсивна функція, глибина рекурсії, рекурсивний спуск, рекурсивний підйом.

Питання для роздумів

  1. Як буде змінюватися значення змінної Добуток на рекурсивному спуску при роботі функції Факторіал 1, якщо максимальна глибина рекурсії дорівнює п'яти?
  2. Чи будуть розрізнятися значення максимальної глибини рекурсії при роботі функцій Факторіал 2(0) і Факторіал 2(1)?
  3. Як Ви думаєте, чому у визначенні функції Факторіал 2 (код 3.6) її аргумент має тип Integer, а значення — тип Long?

Вправи

  1. За аналогією з кодом 3.5 і 3.6 напишіть визначення двох функцій, що обчислюють суму квадратів натуральних чисел від 1 до N. Створіть невеликий проект у середовищі Visual Basic, за допомогою якого Ви зможете перевірити роботу цих функцій.
  2. Перевірте твердження, що міститься в 3-у питанні до даного розділу. Для цього визначте функцію, що викликає саму себе без умов, напишіть програму з визначенням цієї функції і запустіть її.
  3. Напишіть визначення і перевірте працездатність процедур, за допомогою яких обчислюється факторіал числа. (Їхня єдина відмінність від функцій Факторіал 1 і Факторіал 2 — наявність вихідного параметра.)




Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 239 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...