Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Куди і як поміщається програмний код загальної процедури



Як було відзначено в розд. 1.1, загальна процедура може входити до складу модуля екранної форми (у файл frm) чи до складу універсального модуля (у файл bas). У зв'язку з цим розглянемо дві можливості розміщення загальної процедури.

Розміщення процедури у файлі екранної форми (файлі frm)

Якщо процедура повинна входити до складу модуля екранної форми, її код записується у Вікні програмного коду для даної екранної форми.

Для цього можна скористатися двома способами.

Спосіб 1. Необхідно помістити курсор у те місце Вікна програмного коду, що не належить ніякій процедурі. Можна, наприклад, клацнути елемент (General) списку Object. Курсор автоматично переміститься в область, загальну для всіх процедур модуля екранної форми.

Потім потрібно набрати за допомогою клавіатури ключове слово Sub, слідом за яким — Ім’яПроцедури, а за ним — CnuсокПараметрів у дужках. Середовище Visual Basic відреагує миттєво, — видасть останній рядок визначення: End Sub. Ваша задача — вписати в цей «шаблон» необхідні рядки визначення процедури.

Спосіб 2. Можна використовувати меню Tools Головної панелі проекту. Вибирається команда Add Procedure. Після чого з'являється діалогове вікно, показане на мал. 1.4.

Мал. 1.4. Діалогове вікно для створення загальної процедури (у текстове поле необхідно внести ім'я створюваної процедури)

Цу вікно призначене не тільки для створення загальних процедур (Sub), але і для створення процедур-функцій (Function). (Про процедури-функції буде йти мова в розд. 1.5.) Ще два типи створюваних процедур (Property і Event) у нашому посібнику не розглядаються.

Ви самі легко зміркуєте, як за допомогою цієї панелі можна легко встановити область дії процедури і статус її локальних змінних.





Дата публикования: 2014-12-28; Прочитано: 204 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...