Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Служба внутрішнього аудиту



Для того, щоб дотримуватись вимог Положення, більшість банків стали вимагати від своїх відділів внутрішнього аудиту розглянути можливість перепланування їх роботи для усвідомлення нових підходів внутрішнього аудиту (як проводити аудит) та розширення масштабів аудиту (де проводити аудит). До цього відноситься:

10. обрання об’єкту аудиту, базуючись на ступені ризику (головна мета – зменшення ризику, а отже, надання пріоритетів високо ризикованим сферам діяльності банку, ризик в яких є або невід’ємним, або виник через слабкі системи контролю);

11. аудиторське тестування нових банківських продуктів, видів діяльності чи систем до їх інсталяції чи вводу в дію;

12. нові завдання аудиту, а отже, нові процедури, для оцінки ефективності використання банківських ресурсів, тобто аудит ефективності, раціональності та економності.

Внутрішній аудит також буде проводити незаплановані перевірки, такі як перевірка систем, в яких виник збій, або скоєно чи може бути скоєно шахрайство. Ці додаткові послуги, які виконуються відділом внутрішнього аудиту для вищого керівництва, також згадуються у Положенні НБУ про організацію внутрішнього аудиту в банках.

Положення передбачає, що начальник відділу внутрішнього аудиту відіграє більш важливу роль та має вищий статус ніж, можливо, у минулому.

Начальник відділу внутрішнього аудиту повинен:

10. не мати будь-яких обмежень під час виконання обов’язків, покладених на нього керівництвом банку та при складанні звітів;

11. мати прямий зв’язок з Головою Правління та Радою банку;

12. звітувати про свої висновки та рекомендації вищому керівництву банку.

Отже, правильне призначення на посаду начальника відділу внутрішнього а Отже, правильне призначення на посаду начальника відділу внутрішнього аудиту є надзвичайно важливим для успішної роботи відділу. Призначена людина має бути не тільки кваліфікованим спеціалістом в цій галузі, а також мати чудову здібність управління процесом міжособових стосунків, необхідним на цьому рівні.





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 136 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...