Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пластири (Emplastra)



Пластир – це м’яка лікарська форма для зовнішнього застосування, що має здатність після розм’ягчення при температурі тіла прилипати до шкіри. При кімнатній температурі пластирні маси щільні, але при температурі тіла вони стають м'якими і липкими. При подальшому підвищенні температури пластир починає плавитися, перетворюючись у густу рідину. Для зручності користування пластирі намазують на тканину або папір.

Пластир - одна з найстаріших лікарських форм. Вони можуть вживатися з метою уберігання будь-якої ділянки тіла від шкідливих зовнішніх впливів; для приховування дефектів шкіри; для зближення країв ран; для фіксування на поверхні шкіри пов'язок та ін.

Пластирі уже давно стали лікарською формою заводського виробництва. У функції аптеки лише іноді входить намазування на тканину чи папір тих пластирів, що випускаються у вигляді маси. Пластирі класифікуються: за складом – на звичайні і каучукові і за приготуванням – на пластирі в масі і намазані пластирі.

Заводське виробництво супозиторіїв отримало значний розвиток в нашій країні. Їх виготовлення за стандартними прописами зосереджено на спеціалізованих хіміко-фармацевтичних заводах. В якості супозиторних основ застосовуються основи, дозволені Державним реєстром, якість яких нормується відповідними фармакопейними статтями та іншими нормативними документами. (4, 7)





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 870 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...