Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Принципи побудови податкової системи України



Принципи побудови податкової системи України:1)стимулювання підприємницької діяльності та інвестиційної активності шляхом введення пільг щодо оподаткування прибутку, спрямованого на розвиток виробництва.2)обов’язковість податків.3)відповідальність платників податків за порушення податкового законодавства.4)рівнозначність і пропорційність означає забезпечення сплати рівних податків на рівні доходи і прибутки і пропорційно більших податків на більші доходи і прибутки. 5)рівність платників податків означає недопущення будь-якої податкової дискримінації.6)соціальна справедливість забезпечується шляхом встановлення економічно обґрунтованого неоподаткованого мінімуму доходів громадян.7)стабільність означає забезпечення незмінності податків і зборів, їх ставок, а також і податкових пільг протягом бюджетного року.8)рівномірність сплати податків реалізується через встановлення строків сплати податків і зборів з урахуванням необхідності своєчасного надходження коштів до бюджету для фінансування витрат.9)компенсація означає, що право встановлення податків і внесення змін до податків належить ВРУ.10)економічна обґрунтованість податків означає встановлення податків з урахуванням показників розвитку економіки і необхідності досягнення збалансованості витрат бюджету з його доходами.11)єдиний підхід означає забезпечення єдиного підходу до розробки податкових законів.12)доступність і дохідливість норм податкового законодавства для платників податків і зборів.





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 356 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...