Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Практичне заняття 6. Доказування та докази в цивільному процесі – 2 год



Завдання:

Підготувати заяви:

- про забезпечення позову;

- про виклик свідків;

- клопотання про витребування доказів;

- про призначення експертизи;

Задача № 1

Глєбов В., (15 років), пред’явив позов до Коломійця І. (18 років) про стягнення 650 грн. Позивач зазначив, що Коломієць взяв у нього гроші у борг на придбання телефону і не повернув в обумовлений термін.

У свою чергу Коломієць І. пред’явив зустрічний позов проти Глєбова В. про повернення відеосистеми “Панасонік”, яку Глєбов В. відмовляється повернути добровільно.

Визначите процесуальне положення Глєбова В. і Коломійця І.?

Задача № 2

У Васильківський місцевий суд звернулися 54 жителя села Калинівка з позовом про надання їм земельних ділянок з фонду колгоспу “Весняний”. У судовому засіданні як представник позивачів, на підставі доручення, виступав колишній головний бухгалтер колгоспу, членами якого були позивачі. В обґрунтування своїх позовних вимог усі позивачі вказували на те, що земля необхідна їм для ведення особистого підсобного господарства.

Суддя, виходячи з того, що кількість позивачів буде надмірно великою, запропонував їм написати кілька позовних заяв, доручивши ведення справи не одному, а різним представникам, які повинні виступати на підставі окремих доручень.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 230 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...