Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Міністерство освіти і науки України. 1. When developing countries turn to economists for advice on trade, they are usually pointed towards David Ricardo



Міністерство освіти і науки України

Національний університет "Львівська політехніка"

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДО ЛАБОРАТОРНИХ РОБІТ

З КУРСУ “Організація і економіка фармації”

для студентів базового напрямку 6.120201

"Фармація"

Затверджено

на засіданні кафедри

технології біологічно активних

сполук, фармації та біотехнології

Протокол № 1 від 31.08.2010 р.

Львів 2010


Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу “Організація і економіка фармації” для студентів базового напрямку 120201 "Фармація" / Кричковська А.М., Громовик Б.П., Стасевич М.В., Платонов В.О., Новіков В.П. - Видавництво кафедри ТБСФБ НУ"Львівська політехніка". - 2010. - 90 с.

Упорядники: Кричковська А.М., к.фарм.н., доц.

Громовик Б.П, д.фарм.н., проф.

Стасевич М.В. к.х.н., ас.

Платонов М.О. к.х.н., ас.

Новіков В.П., д.х.н., проф.

Відповідальний за випуск: Новіков В.П., д.х.н., проф.

Рецензенти: Лубенець., д.х.н., проф.

Вступ

Важливою складовою частиною охорони здоров’я України є її фармацевтична складова, яка покликана забезпечити населення країни своєчасною та високоякісною лікарською допомогою.

Фармацевтичні заклади країни в нових ринкових умовах перейшли на самофінансування та повний господарський розрахунок, що вимагає від випускників вищих навчальних закладів високого рівня економічної підготовки. Соціально-економічний розвиток України як незалежної держави та інтеграція її у Євросоюз піднімає питання про вдосконалення системи охорони здоров’я. За останні роки у науковій літературі все частіше йде мова про перехід системи охорони здоров’я України на принципи обов’язкового медичного страхування.

Комплексний підхід до створення оптимальної моделі системи медичного обслуговування та медичного страхування в Україні на основі удосконалення теоретичних та методико-прикладних засад формування фармацевтичної складової системи охорони здоров’я, в першу чергу управління матеріальними, фінансовими, кадровими та інформаційними потоками, визначає актуальність нового підходу до викладання даної дисципліни.

Нові умови господарювання передбачають розширення самостійності фармацевтичних закладів в фінансово-господарській діяльності, перехід на економічні методи управління. Крім цього, фармацевтичним працівникам необхідно володіти правовими нормами, законами та нормативними документами, які регламентують діяльність фармацевтичної служби.

Поняття „фармацевтична наука” об’єднує комплекс наук та практичних знань, які трактують питання пошуку дослідження, виготовлення, стандартизації, контролю якості, маркування, упакування, зберігання, відпуску лікарських засобів, а також маркетинг та дослідження ринків збуту. Це поняття об’єднує ряд споріднених дисциплін: фармакогнозію, технологію лікарських форм, фармацевтичну хімію, токсикологічну хімію, фармакологію, організацію та економіку фармації.

Дисципліна „Організація та економіка фармації” сформувалась в окрему науку фармації, в основу якої покладені наукові дослідження, пов’язані з організацією роботи, економікою та управлінням фармацевтичними закладами. Ця наука вивчає стан та шляхи розвитку фармацевтичної служби, організацію та удосконалення її роботи; потребу використання і виховання фармацевтичних кадрів, забезпечення населення ліками та медичними виробами, облік, звітність, планування фінансово-господарської діяльності фармацевтичного закладу.

Основним завданням курсу „Організація і економіка фармації” забезпечити майбутніх спеціалістів знаннями організаційно-економічної, фармацевтичної та адміністративної діяльності фармацевтичних закладів.





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 372 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.022 с)...