Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 6. Міжбюджетні відносини в Україні



1. Обсяг та структура дотацій вирівнювання в розрізі окремих адміністративно-територіальних одиниць за останні 6 років.

2. Обсяг та структура вилучених коштів до державного бюджету в розрізі окремих адміністративно-територіальних одиниць за останні 5 років.

3. Аналіз доходів і видатків місцевих бюджетів в Україні із врахуванням та без врахування міжбюджетних трансфертів за останні 8 років.

4. Склад та структура міжбюджетних грошових потоків в Україні за останні 10 років, тенденції та раціоналізація.

5. Склад та структура власних і переданих доходів конкретного місцевого бюджету за останні 5 років.

6. Склад та структура видатків конкретного місцевого бюджету на фінансування власних і делегованих повноважень за останні 5 років.

7. Яку роль відіграють міжбюджетні трансферти закордоном як надходження місцевих бюджетів за останні 10 років? Як вирішуються проблеми фінансового вирівнювання в ЄС?

Тема 7. Видатки бюджету на економічну діяльність держави та науку

1. Склад та структура видатків Державного бюджету України на економічну діяльність держави за бюджетною класифікацією, їх динаміка за останні 10 років.

2. Склад та структура видатків Державного бюджету України на операційні витрати держави, їх динаміка і тенденції за останні 10 років.

3. Розподіл видатків на економічну діяльність держави та науку між ланками бюджетної системи (динаміка за останні 10 років).

4. Динаміка і структура державних інвестицій в економіку України за останні 10 років. Які причини виявлених тенденцій? Наведіть приклади та їхні наслідки.

5. Динаміка і структура бюджетного кредитування в Україні за останні 10 років. Які причини виявлених тенденцій? Наведіть приклади та їхні наслідки.

6. Динаміка і структура державного субсидіювання в економіку за останні 10 років. Які причини виявлених тенденцій? Наведіть приклади та їхні наслідки.

7. Яка динаміка ставок по депозитам і бюджетним кредитам в Україні за останні 10 років? Порівняйте їх з динамікою облікової ставки НБУ, курсом долара та євро.

8. Організація нагляду за бюджетною діяльністю в Україні за останні 10 років. Які вимоги пред’являє держава до розпорядників бюджетних коштів?

9. Аналіз структури і динаміки видатків Державного бюджету України на науку за останні 10 років, пропозиції щодо їх поліпшення. Наведіть приклади та їхні наслідки.

10. Які галузі державного сектору економіки в Україні за останні 10 років є найбільш привабливими для приватного інвестування?





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 353 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...