Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тематика семінарських занять



Однією з форм самостійної роботи студентів є семінарське заняття. Семінар – форма навчального заняття, коли викладач організовує дискусію навколо попередньо визначених тем. Готуючись до семінарського заняття і виступаючи на ньому, студент набуває вмінь обґрунтовувати і формулювати свої думки, удосконалює навички публічного виступу, ведення дискусій, виявляє свої знання та вчиться їх відстоювати.

Підготовка до семінарського заняття включає:

1) з’ясування логічної послідовності питань, що визначені у темі;

2) перегляд конспектів лекцій тих навчальних курсів, які мають відношення до теми, винесеної на семінар. У лекціях викладаються найновіші досягнення відповідної галузі юридичної науки й законодавства, подається огляд вітчизняної і зарубіжної літератури;

3) вивчення рекомендованої літератури (список рекомендованих джерел може не бути вичерпним, тому необхідно виявляти самостійність у пошуку нових джерел).

Виступ на семінарському занятті має бути чітким, висвітлювати зміст питання в основних напрямах. Допускається користування своїми записами для точного цитування першоджерел.

Учасники семінару:

1) уважно слухають виступ;

2) за потреби ставлять запитання; відзначають помилки, спірні твердження;

3) вносять необхідні поправки, уточнення.

На семінарських заняттях розглядаються теоретичні питання, також студенти вирішують задачі та розглядають практичні ситуації. Семінар завершується заключним словом викладача, в якому: підсумовується робота групи, робляться зауваження щодо висвітлення змісту питань, які виносились на семінарське заняття, оцінюються підготовлені студентами реферати, їх виступи, активність у дискусії, уміння формулювати і відстоювати власну позицію тощо.

№ з/п Назва теми Кількість годин
  Загальні положення адміністративного судочинства  
  Організація адміністративного судочинства  
  Адміністративна юрисдикція і підсудність адміністративних справ  
  Провадження в суді першої інстанції  
  Учасники адміністративного судочинства  
  Докази, судові витрати, строки в адміністративному судочинстві  
  Особливості провадження в окремих категоріях адміністративних справ  
  Перегляд судових рішень в адміністративному судочинстві  
  Процесуальні питання, пов’язані з виконанням судових рішень в адміністративних справах. Заходи процесуального примусу  




Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 288 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...