Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проект Visual Basic



Основним поняттям Visual Basic при розробці додатків є проект. Всі додатки створюються як проекти і зберігаються у файлах з розширеннями .dbp. У Visual Basic проект – це контейнер, в якому містяться необхідні форми, додатки і інші візуальні елементи разом з програмним кодом. До проекту можна підключити бібліотеки DLL, інші компоненти. У Visual Basic можна працювати з групою проектів – файли з розширенням .vbg - декілька зібраних проектів.

Структура будь-якого проекту є ієрархічним деревом, коренем якого є сам проект. Гілками є елементи проекту, такі як форми, діалогові вікна, програмні модулі і інші файли. Гілки містять елементи управління і інші об'єкти форм та елементів проекту рівня форм.

Для роботи із структурою проекту в середовищі проектування Visual Basic існують спеціальні інструментальні засоби:

- провідник проекту;

- браузер об'єктів.

Структура проекту містить посилання на його елементи, такі як:

- Файли форм (розширення.frm. Для кожної форми створюється окремий файл.);

- Двійкові файли властивостей елементів управління для кожної форми (розширення.frx. Файли створюються автоматично для форм, які містять елементи управління, такі як Picture (Зображення) і Icon (Значок));

- Файли для кожного модуля класів (розширення.cls);

- Файли для кожного програмного модуля (розширення.bas);

- Файли елементів управління ActiveX (розширення.ocx);

- Файли ресурсів (розширення.res);

- Бібліотечні файли;

- Файли компонентів.





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 159 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...