Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Arrangements on fire safety (all-Union State Standard 12.1.004-91)



Fire safety of the object is ought to be provided:


У даному підрозділі потрібно розглянути заходи, що стосуються вибору перетину проводів відповідно до допустимої щільності струму, а вибір способу і місця прокладення проводів, наприклад, наприклад БПВЛ прокладається в трубах, в джгутах, в місцях підвищеної температури, в районі силових установок потрібно використати провід з оболонкою із склотканини БПТ.

При проектуванні систем електропостачання аеропортів потрібно приділяти більше уваги вибору кабелів, до способів їх прокладки.

Вибір резисторів потрібно обгрунтувати. Вони вибираються по допустимій потужності розсіювання, а конденсатори - по допустимій робочій напрузі.

При проектуванні об'єкта потрібно вибирати вогнетривкий і важко спалимі матеріали - метал, текстоліт для плат, гетинакс. Пожежонебезпека речовин і матеріалів викладена в ГОСТ 12.1.044 - 84.

В дипломних проектах по енергоустаткуванню електропостачання аеропортів, систем освітлення злітно-посадочної смуги потрібно приділити велику увагу вибору апаратури захисту об'єкта, що проектується, обгрунтувати вибір типу апаратури захисту, зробити при необхідності розрахунок. Показати де, в яких ланцюгах встановлюється захист, в яких місця вона змонтована: якщо на ПК, то на щитах або щитках, або вже забезпечений захист від перевантажень приладу, до якого проектується блок, субпанель, схема; якщо це електропостачання аеропортів, то захист встановлюється на трансформаторній підстанції (указати, де конкретно встановлюється захист, який доступ до неї фахівців, викласти заходи запобігання доступу до неї сторонніх осіб).

3.4.1. Заходи пожежної безпеки (ГОСТ 12.1.004-91)

Пожежна безпека об'єкта повинна забезпечуватися:


- by conflagration prevention system;

- by system of fire-fighting defense;

- by organizationally-technical arrangements.

Dangerous conflagration factors impacting on peoples are:

- open fire and sparks;

- high temperature of nearby environment, objects and etc.

- toxic burning products;

- smoke;

- decreased concentration of oxygen;

- falling parts of building constructions, aggregates, plants and etc.

- dangerous explosion factors (see STATE STANDARD 12.1.010- 76).





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 179 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...