Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тематичні завдання



  1. Складіть словничок ключових термінів до кожної теми

модуля.

  1. Простежте зміну змісту поняття "Філософія" протягом історії.

Прореферуйте для цього статтю Віндельбанда "Прелюдии" //

Мир философии: В 2 ч. Ч.1 - М, 1991. С.67 - 75.

3. Дайте логічне обґрунтування вислову Л.Шестова: "Завдання

філософії не в тому, щоб заспокоювати людей, а в тому,

щоб бентежити їх".

4. Випишіть декілька висловів мислителів Стародавнього Сходу і

прокоментуйте їх.

5. Прореферуйте уривок з праці Платона "Держава" // Мир философии. - Ч.1. - С. 412 - 414. У чому полягає актуальність теорії держави Платона для наших днів?

6. Виділіть основні думки Епікура у його "Листі до Менекея" //Читанка з історії філософії. У 6кн. - Кн.. 1. Філософія стародавнього світу. - С. 178.

7. Т.Аквінський писав: "Божественне милосердя виявило рятівну передбачливість, приписавши приймати на віру й те, що здатний дослідити розум, щоб таким чином всі легко могли

бути причетними до пізнання Бога без сумніву і помилки" (див його: "Сумма против язычников" // Мир философии. - Ч.1. - С.15). Визначте тенденцію у співвідношенні розу-му і віри, що її висловлено у наведеному уривку.

8. Прочитайте уривки з творів Августина і Т.Аквінського // Мир философии.-Ч.1.-С.14-15 Розкрийте їх розуміння співвідношення філософії і теології.

  1. Напишіть філософське есе "Бекон і Декарт про методи

пізнання"

10. Розкрийте специфіку механістичного розуміння людини за

Ламетрі.

11. Співставте думки Гегеля і Фойєрбаха про призначення філософії. Вкажіть на протилежність їх поглядів. Визначтеся, чию позицію ви сприймаєте - Гегеля чи Фойєрбаха? Чому? (Мир философии. – Ч.1. - С.53-55).

12. Прочитайте уривки з творів І.Канта, Г.В.Ф.Гегеля, В.Ф.Й.Шеллінга і Л.Фойєрбаха (Мир философии. Ч.2. – С.24-25, 27-29, 31-40). Випишіть і порівняйте їх погляди на сутність і призначення людини.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1137 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...