Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Холостяцьке життя



Незважаючи на те що наше суспільство в цілому орієнтує людей на створення сім'ї, холостяцький стиль життя стає усе більш популярним. Проте одинаки не є монолітною соціальною групою, оскільки серед них є ті, що розводять, вдівці і вдови, а також ті, хто ніколи не одружувався. Високий відсоток патьоків, здатність літніх людей самостійно вести господарство і небажання молоді одружуватися сприяють швидкому збільшенню чисельності несімейних людей. В цілому число неодружених і незаміжніх росте у міру підвищення рівня освіти, що особливо торкається жінок.

Самотність самотності розбрат. Людина може жити холостяком, потім зробити вибір на користь співжиття або браку, а пізніше, можливо, вирішити розвестися і знову жити самостійно. Самотність - непостійний статус. Як вказує соціолог Роджер Либби, самотність як життєвий стиль відрізняється великою різноманітністю:

"Між крайніми полюсами вільного і ні від кого не залежного щасливчика і відчайдушно самотньої людини на межі самогубства знаходиться незліченна безліч людей, що самотньо живуть, чиї радощі і печалі співзвучні радощам і печалям тих, хто обрав інші життєві стилі.. Отже, створюється враження, що життя самостійно (так само, як і брак) не є для більшості людей раз і назавжди обраною моделлю. Зазвичай одні переваги змінюються іншими".

Останніми роками під все більший сумнів ставиться представлення, що для досягнення повного щастя і благополуччя необхідно одружуватися. Значне число росіян більше не вважає, що люди, що самотньо живуть, - це ті, кого свого часу не вибрали і хто так і не зумів одружитися. На заході починає виникати самостійна субкультура несімейних громадян. Існують бари для самотніх людей, спеціальна організація відпочинку, групи психотренінгу і тому подібне. А якщо вони того побажають, то можуть вести активне сексуальне життя, не зв'язуючи себе небажаним браком, дитиною або соціальною роллю.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 237 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...