Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Стисло про головне. • Медичні ресурси Інтернету — це будь-які джерела ме­дичної інформації, представлені на web-сайтах



• Медичні ресурси Інтернету — це будь-які джерела ме­дичної інформації, представлені на web-сайтах.

• Медичні ресурси класифікують за напрямками:

— медичні бібліотечні ресурси;

— лікарні та клініки;

— медичні фірми;

— медичні інститути та університети;

— студентські медичні портали;

— інші цікаві медичні сайти.

Контрольні питання

1. Що таке медичні ресурси Інтернету?

2. Назвіть студентські медичні портали України.

3. Як здійснити пошук українських медичних серверів:

а) за адресним рядком;

б) за ключем;

в) за каталогом?

Електронна пошта

Електронна пошта — один із найважливіших інформаційних ресурсів Інтернету. Для того щоб мати можливість обмінюватися листами електронною поштою, користувач повинен стати клієнтом однієї з комп'ютерних мереж. Також, як і в телефонних мережах, клієнти комп'ютерних мереж називаються абонентами.

Для кожного абонента на одному з мережевих комп'ютерів виділяється зона пам'яті — електронна поштова скринька. Доступ до цієї зони пам'яті здійснюється за адресою, яку повідомляє абонент, і паролем, який абонент придумує сам. Кожний абонент електронної пошти може відправити лист будь-якому іншому абоненту, зазначивши в посланні його поштову ад­ресу.

Адреса скриньки e-mail складається з трьох елементів:

medunenko@mail. ru.

Логін Символ "собака" Ім'я сервера

Логін — це унікальне ім'я, яке є ідентифікатором користу­вача на сайті. Двох користувачів з однаковими логінами на од­ному сайті бути не може.

Етапи створення скриньки:

— зайти на поштовий сервер;

— обрати Создать ящик;

— обрати Регистрация;

— погодитися з Соглашением об использовании: Я принимаю условия

заповнити реєстраційний аркуш. Натиснути Зарегистрироваться;

— якщо зареєструвалися, то натиснути Вход в систему, якщо ні, то знову заповнити реєстраційний аркуш.

Для того щоб зайти у свою скриньку, слід зайти на сервер, де її розміщено, ввести адресу та пароль і натиснути Вход.

Усі листи, які надходять, автоматично вміщуються в папку Входящие. Усі листи зберігатимуться у скриньці до вилучення. Щоб продивитися листи, які надійшли, слід натиснути Входя­щие, обрати потрібний лист і відкрити його.

Існує два види написання листів: безпосередньо на адресу та відповідь на лист. Обираємо Создать сообщение, заповнюємо:

- Кому — електронна адреса одержувача; - Копия — якщо ви хочете, щоб цей лист потрапив не тільки до одного адресата, а до кількох, то слід вказати в цьому в полі адреси тих (крім першої), кому ви хочете ще надіслати цей лист.

- Скрытая – аналогічно до Копия;

- Тема — тема листа.

Далі у вікні редагування набираємо основний текст і натискаємо кнопку Послать сообщение. Якщо необхідно до листа прикріпити один або кілька файлів, то слід натискаємо на Обзор у розділі Присоединить файли. Вибір підтверджуємо, натиснувши Открить, після цього у вікні для вкладеного файлу має з'явитися повний шлях до цього файлу.

Прочитавши лист, натискаємо Ответить, тоді можна фор­мувати лист у вигляді діалогу. Автоматично вказується адреса користувача і тема.

Надсилання листа: після заповнення усіх пунктів натис­каємо Отправить сообщение і чекаємо на повідомлення сер­вера.

Після відправки листа видається повідомлення Сообщение отправлено і пропонується вказану в листі адресу зберегти в адресній книзі.

Натискуємо Добавить в адресную книгу. У першому полі вказуємо ім'я адресата, у другому полі вже буде автоматично проставлена електронна адреса. При бажанні можна додати до­даткові дані, після чого натиснути Сохранить.

Для перевірки пошти можна використовувати Проверить почту. Надіслані листи зберігаються у папці Отправленньїе.

Виділяють два основних типи електронної пошти. Перший називається off-line (зовнішні лінії, зовнішні зв'язки) і поля­гає в тому, що при кожному сеансі зв'язку комп'ютера абонен­та з мережевим комп'ютером відбувається обмін листами в ав­томатичному режимі: усі наперед підготовлені листи абонента передаються на мережевий комп' ютер, а всі листи, що надійшли на адресу абонента, передаються на його комп'ютер. Назва off­line підкреслює той факт, що сам процес ознайомлення з листа­ми і їх прочитання відбувається після припинення зв'язку з мережевим комп'ютером.

Другий тип — on-line (на лінії, на зв'язку) — полягає в тому, що абонент під час сеансу зв'язку зі свого комп'ютера от­римує можливість перевірити вміст своєї поштової скриньки. Деякі листи можна, не читаючи, видалити, а на інші листи можна відразу дати відповідь, скориставшись клавіатурою свого комп'ютера. Можна також відправити всі заготовлені на­перед листи, які є текстовими файлами. У режимі on-line або­нент не користується автоматичним режимом, а надсилає всі листи сам, вказуючи адресу і віддаючи відповідну команду ме­режевому комп'ютеру.

Створення повідомлення за допомогою сервісу Microsoft Outlook Express. Створення нового повідомлення дещо подібне до відповіді на лист, проте має деякі особливості. Для створен­ня нового листа потрібно натиснути на Создать сообщение на панелі інструментів. З'явиться знайоме вікно (мал. 23).





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 629 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...