Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мал. 20. Вікно браузера Internet Explorer



До основних можливостей програм-браузерів відносять:

— завантаження та відтворення web-сторінок за вказаною адресою;

— набір навігації (шляхом уведення адреси в рядку Адрес, Назад — повернення до попередньої сторінки, Вперед — пере­хід до наступних сторінок, папка Журнал — повернення до будь-якої сторінки, яку відкривали останнім часом, папка Избранное — швидкий перехід до ресурсу, ярлик якого створено у цій папці, панель Ссылки — за кожною піктограмою цієї па­нелі закріплено найпоширенішу щодо звернень адресу);

— збереження та відкриття файлів різних типів;

— надсилання повідомлень електронною поштою;

— використання каналів для періодичного отримання ін­формації з Інтернету;

— пошук сторінок за контекстом (панель Поиск).

Найпоширенішими браузерами є Netscape Navigator (NN), Opera, Maxtron та Internet Explorer, який входить до складу будь-якої версії Windows.

Популярним сервером в Інтернеті є IRC (Internet Chat Relay — бесіда через Інтернет), обмін повідомленнями в якому здійс­нюється без затримок. Підключившися до групи, члени якої обговорюють ту чи іншу проблему, можна набрати повідомлен­ня, і воно миттєво стає доступним для інших учасників бесіди. Це дуже зручно при проведенні телеконсультацій в екстремальних випадках, коли від часу прийняття рішення зале­жить життя людини.

Надзвичайно популярні групи новин UseNet. їх іноді нази­вають телеконференціями або електронними дошками оголо­шень. На відміну від електронної пошти одержувані листи до­ступні для загального огляду. Групи новин дають змогу обмі­нюватися думками з однодумцями, що живуть у будь-якій точці земної кулі. Програма приймає повний список усіх теле­конференцій, відкритих на цьому сервері.

Служба ICQ призначена для пошуку мережевої ІР-адреси людини, комп'ютер якої під'єднано в даний момент до мережі. Послугами ICQ сьогодні користуються більше ніж 100 млн лю­дей в усьому світі і для більшості з них вона перетворилася на персональний комунікаційний центр.

Сервер Skype це швидкий і дешевий спосіб миттєвого зв'язку. Відправляти SMS-повідомлення можна відразу де­кільком абонентам Skype на будь-які телефони, які підтримують технологію SMS. Функція відеозв'язку в Skype дає змогу співбесідникам бачити один одного. Для того щоб скористатися простим і надійним відеозв'язком, вам не потрібно нічого, окрім web-камери.

У чатах Skype можна використовувати емотикони (смайли), або крихітні картинки, які передають настрій бесіди або підкреслюють значення висловленої думки. Skype пропонує величезну кількість емотиконів, практично на всі випадки життя (мал. 21).





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 256 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...