Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Форми та методи контролю



Контроль проходження практики має за мету виявлення та усунення недоліків і надання допомоги по виконанню програми практики.

Контроль зі сторони університету здійснюється керівником практики, завідувачем кафедри технології харчування факультету харчових технологій. Для контролю виконання практики створено систему поточного контролю виконання окремих розділів та підсумкового контролю виконання всієї програми практики. Керівник практики від університету зобов’язаний контролювати дотримання студентами правил внутрішнього розпорядку підприємства, відстороняти не дисциплінованого студента від практики, робити щоденний контроль проходження практики, перевіряючи записи у щоденнику і поповнення матеріалів.

Керівник практики від підприємства слідкує за дисципліною студентів на підприємстві, допомагає підбирати необхідні матеріали для виконання індивідуального завдання. Студенти повинні дотримуватися встановленого режиму праці, контроль за початком та закінченням якого веде табелювальник.

Пiсля закiнчення практики студент оформлює звiт, який пiдписується керiвником практики вiд пiдприємства та засвiдчується печаткою пiдприємства.

Захист звітів проводиться на підприємстві в останні 2…3 дні практики в присутності комісії, до складу якої входять керівники практики від університету та підприємства.

Після прибуття до університету студент протягом 3-х днів повинен передати звіт на кафедру керівникові практики від університету. Разом із звітом подається повністю оформлений щоденник з відгуком керівника від підприємства, засвідчений печаткою підприємства.

Якщо захист звіту з практики не було організовано на підприємстві, то звіт захищають протягом 3 днів після прибуття студента до університету. Комісія з прийому звітів складається з керівника практики від університету та 1…2 викладачів кафедри СНАУ та призначається завідуючою кафедрою.

Результати складання заліків з практики заносяться в екзаменаційну відомість, проставляються в заліковій книжці та в журнал обліку успішності.

Підсумки з практики проводяться комісією на основі результатів заліків студентів і обговорюються на підсумковій конференції з практики, або засіданні кафедри СНАУ.

Студент, який не виконав програму, порушив термiни проходження практики з неповажних причин до повторного проходження практики не допускається i звiльняється з університету.

5. ВИМОГИ ДО ЗВІТУ

Після закінчення практики, протягом трьох днів студент узагальнює зібрані під час практики матеріали, готує і представляє керівнику практики письмовий звіт, виконане індивідуальне завдання, відгук керівника практики, щоденник. Всі документи повинні бути підписані керівником від виробництва і завірені печаткою підприємства – бази практики.

Звіт повинен мати відомості про виконання студентом всіх розділів програми практики, її змісту, індивідуального завдання, мати розділи з питань охорони праці, висновки і пропозиції, додатки (форми документів, розрахунки). Звіт повинен включати титульний аркуш, змiст, вступ, основну частину, (дивись підрозділ 5.1),список використаної літератури. Зразок титульного аркушу наведено у додатку.

В звіті необхідно коротко і конкретно описати роботу, особисто виконану студентом. Не треба дослівно переписувати матеріали баз практики (історії бази, технічних описів, тощо), а також цитувати літературні джерела.

Оформлюється звіт у відповідності до вимог, встановлених стандартом по оформленню документації (ЕСКД). Обсяг звіту може бути в межах 15-20 сторінок основного тексту. Текст звіту з практики друкується на одній стороні паперу формату А4, кегль 14, інтервал полуторний, поля: ліве – 20мм, праве – 10мм, верхнє – 15мм, нижнє – 20мм.

5.1 Основнi данi, якi повиннi відображатися у звiтi

5.1.1 Ознайомлення з характеристикою підприємства, його виробництвом, заходами з охорони праці та санітарії.

Назва, тип, клас, мiсце розташування підприємства. Режим роботи підприємства, штат робiтникiв виробництва, залу, складу, керiвництва. Данi занести в таблицю5.1.


Таблиця 5.1

Характеристика підприємства

Найменування підприємства Вид власності Змінність Місце розта-шування Режим роботи
         

5.1.2 Ознайомлення з особливістю органiзацiї роботи основного та допоміжного виробництва підприємства.

Склад приміщень основного та допоміжного виробництва підприємства, їх призначення та матерiально-технiчна база. Асортимент сировини, що поступає до підприємства, джерела постачання, засоби доставки, графік завозу, послiдовнiсть операцій прийому сировини, оцінка якості та вимоги до зберігання. Вимоги до їх складання. Дані занести в таблицю 5.2.

Таблиця 5.2

Характеристика зберігання товарів

Назва складсь-кого примі-щення Назва продук-тів, що зберіга-ються в ньому Термі-ни та умови збері-гання Площа приміщень, м2 Назва склад-ського облад-нання Поста-чаль- ник Періо-дич- ність постав-ки
За СНіП Фак-тично
               

Описати організацію роботи складу:

– термін роботи складу, порядок прийому та відпуску продуктів на виробництво, у прикріплену мережу;

– документальне оформлення прийому та відпуску товарів;

– дотримання товарного сусідства;

– штат робітників складу;

– засоби механізації вантажно-розвантажувальних робіт.

Проаналізувати порядок приймання, зберігання та відпуск предметів матеріально-технічного призначення.

Вивчити тарне господарство. Види тари, яка використовується на підприємстві; порядок її приймання, розкриття, зберігання, повернення та ремонту. Дати пропозиції з удосконалення організації роботи складського та тарного господарства, скорочення збитків тари.

5.1.3 Аналіз асортименту сировини, що переробляється. Джерела постачання сировини

Визначити постачальників та посередників. Асортимент сировини, що переробляється підприємством залежить від пропозицій постачальників (для ЗРГ також від меню). Він обумовлює підходи до організації робочих місць, рішення питань технічного та технологічного забезпечення, оснащення технологічних процесів устаткуванням. Тому студенту-практиканту доцільно зібрати інформацію про добову витрату основних видів сировини, продовольчих товарів і допоміжних матеріалів. Дані звести в таблицю 5.3.

Таблиця 5.3

Характеристика системи постачання підприємства

Види сировини Добові витрати сировини, кг (тони) Виробник Постачальник чи посередник
       

Навести асортимент продукції, що виробляється на виробництві у вигляді табл. 5.4 та зробити його аналіз.

Таблиця 5.4

Асортимент продукції, що виробляється

№ за збірником рецептур Назва страви чи виробу Вихід, кг (г)
     

Проаналiзувати органiзацiю робочих мiсць у цехах. Дати аналіз особливостей технологiчних процесiв виробництва (у вигляді табл. 5.5).

Таблиця 5.5

Аналіз технологічних процесів виробництва

Назва цеху Технологічні лінії Операції Обладнання Технічна характеристика
         

Зробити висновок про можливість підвищення технічного рівня технологічного процесу.

Оцінити якість сировини та готової продукції за органолептичними показниками, табл. 5.6.


Таблиця 5.6

Органолептична оцінка якості продукції

Показники Характеристика показників Коефіцієнт важливості Бал Підсумок
Зовнішній вигляд        
Консистенція        
Колір        
Запах        
Смак        
Загальна оцінка        

На основі аналізу зібраного матеріалу внести пропозиції щодо удосконалення роботи окремих пiдроздiлiв та підприємства в цілому.

6. ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ ПРАКТИКИ

Підсумки підводяться у процесі складання студентом заліку комісією, яка призначається завідуючим кафедрою.

Оцінки за практику виставляються в залікову відомість і залікові книжки студентів і враховуються нарівні з іншими оцінками, які характеризують успішність студента.

Студенту, який не виконав програму практики, отримав незадовільний відгук на базі практики або незадовільну оцінку при складанні заліку надається право повторного проходження практики в період канікул або відраховується з навчального закладу.

Висновки практики розглядаються на засіданні кафедри і відображуються у звіту про роботу кафедри за рік.

ЛІТЕРАТУРА

1. Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладівУкраїни

2. Положення про організацію навчального процесу в кредитно-модульній системі підготовки фахівців

3. Гавенко С.Ф. Оцінка якості поліграфічної продукції: навчальний посібник/під ред.д.т.н., проф. Е.Т. Лазаренка.-Львів: Афіша.-120с

4. Жидецький Ю.Ц., Лазаренко О.В. та ін. Поліграфічні матеріали:підручник/ під ред.д.т.н., проф. Е.Т. Лазаренка.-Львів: Афіша. – 304 с.

5. Мельничук С.І., Ярема С.М. Технологія та обладнання додрукарських процесів: навчальний посібник. – К.: Укр. НДІСВД: Ха Гар, 2000 – 467 с.

6. Ткаченко В.П. Оперативні та спеціальні види друку: навчальний посібник.- Х.: ХНУРЕ, 2004 – 264 с.

7. Трубникова Г.Г. Технология брошюровочно-переплетных процессов/учебник. Изд. второе.-М.: Книга. – 494 с.

8. Мельничук С.І., Ярема С.М.: навчальний посібник. Книга 2.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 332 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...