Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання 1. В нижченаведених умовних прикладах з’ясуйте роль у злочині конкретної життєвої ситуації і антисуспільних мотивів і навичок особи



В нижченаведених умовних прикладах з’ясуйте роль у злочині конкретної життєвої ситуації і антисуспільних мотивів і навичок особи.

1. Глушков, неодноразово судимий в минулому за розбій, крадіжки і хуліганство, знаходячись у нетверезому стані, повертався з дружиною з гостей. Біля універмагу він побачив, як міліціонер Артемович намагався затримати Нелюдова, який вчинив злісне хуліганство. Бажаючи допомогти Нелюдову зникнути, Глушков з криком „Полундра” накинувся на Артемовича, несподіваним ударом збив його з ніг, вдарив ще два рази, після чого намагався втекти, але був затриманий.

2. Протягом трьох місяців інженер Соколов одержав чотири анонімних листи, автор яких повідомляв, що його дружина Соколова знаходиться в інтимних відносинах з Коліушко. Дружина Соколова категорично заперечувала наявність якогось подібного зв’язку. Під час зустрічі Нового року Соколов побачив, що його дружина і Коліушко відсутні в загальній кімнаті. Через деякий час він знайшов їх в одній з кімнат стоячими поряд у вікна. Соколов у збудженому стані, схопив столовий ніж, який підвернувся під руку і декілька разів ударив ним Коліушко. Від одержаних поранень останній помер.

3. Лапідус, працюючи начальником цеху фабрики з пошиву трикотажних виробів, організував злочинну групу, в яку ввійшли бухгалтер Пташук, технолог Забродський та інші. Користуючись недосконалістю технології виробництва і недоліками обліку, ця група створювала штучні надлишки сировини. Виготовлена з цієї сировини “ліва продукція” реалізовувалась через торгову мережу, одержані гроші співучасники ділили між собою і витрачали на ресторани, поїздки на курорти, купівлю дорогих речей. Всього за декілька років злочинцями було набуто 150 тис. грн.

4. Громадянин Каширко виїхав на власній автомашині на дачу, незважаючи на те, що у машині були несправні гальма. Каширко, в минулому – водій професіонал з десятирічним стажем, вважав, що нічого відбутись не може, та як він зможе за будь-яких обставин уникнути будь-яких подій. По дорозі Каширко через несправність гальм учинив наїзд на пішохода, спричинивши останньому тяжкі тілесні ушкодження.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 707 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...