Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Білет №9



1. Закон розподілу Пуассона.

Цілочислова ВВ Х має пуассонівський закон розподілу, якщо ймовірності її можливих значень ,(а>0), m=0,1,2,...,n, тобто обчислюється за формулою Пуассона, де а=np. MX=DX=a. Цей розподіл описує к-сть подій, які настають в однакові проміжки часу за умови що ці події відбуваються незалежно одна від одної зі сталою інтенсивністю.

2. Інтервальний ряд розподілу.

У разі, коли Х- НВВ і обсяг вибірки великий, результати вибірки подають інтервальним рядом. Для цього область реалізацій розбивають на к інтервалів і для кожного інтервалу визначають частоти. Згідно формули Стерджеса число інт-лів рекомендується брати таким: m=1+3,322lg n, довжину інт-лів дельта хі зазвичай беруть однаковою. Здобутий ряд геометрично подається гістограмою. Для її побудови на осі абсцис відкладають інтервали, а на них як на основах будують прямокутники, висота яких пропорційна до частоти (Відносної частоти) інтервалу. Гістограма дає певне уявлення про графік щільності розподілу.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 187 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...