Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Ключові поняття



Міграція робочої сили; еміграція робочої сили; імміграція робочої сили; рееміграція; постійна міграція; тимчасова міграція; нелегальна міграція; причини міграції; етапи міграції; "Втеча мозків"; напрямки переміщення мігрантів; центри притягання робочої сили; наслідки міграції: для країн, що приймають робочу силу, для країн-експортерів, регулювання міграції; МОП.

Міжнародна міграція робочої сили нині охоплює весь світ: як його розвинуту частину, так і відсталу периферію. До середини 90-х років у світі налічувалось не менше як ЗО млн. трудящих, які працюють за межами батьківщини, більш половини з них - вихідці з країн, що розвиваються, і країн з перехідною економікою.

Міжнародна міграція робочої сили є однією з об'єктивних підстав становлення цілісної світогосподарської системи. Водночас проблема вільної міграції є найнебезпечнішою для урядів як у політичному, так і в соціальному аспекті. Етнічні, релігійні забобони і пряма економічна загроза інтересам окремих груп, котрі побоюються конкуренції з боку іммігрантів, роблять цю проблему надто гострою. Для політиків проблема міграції - це та "гаряча картопля", яку краще не виймати з вогню". Тому при проведенні міграційної політики дуже важливо знати природу, загальноекономічні та соціальні наслідки цього явища.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 240 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...