Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Адміністративна відповідальність платників пенсійного збору



Порушення Адміністративна санкція
Підприємства, фізичні особи – СПД, приватні адвокати, нотаріуси
  Ухилення від реєстрації в органах Пенсійного фонду як платників збору Від 8 до 15 НМДГ (136-255 грн.). Повторне порушення протягом року – від 10 до 20 НМДГ (170-340 грн.)
  Заниження (приховування) сум доходу, з яких обчислюють збір
  Порушення строків перерахування збору
  Неподання (несвоєчасне подання) звітів та інших документів про нарахування і сплату збору
Службові особи підприємств, установ, організацій
  Заниження (приховування) фонду оплати праці, з якого обчислюють збір Від 8 до 15 НМДГ (136-255 грн.). Повторне порушення протягом року – від 10 до 20 НМДГ (170-340 грн.)
  Порушення строків перерахування збору
  Неподання (несвоєчасне подання) звітів та інших документів про нарахування і сплату збору

Закон передбачає відповідальність для страхувальника у вигляді пені, штрафу, а також стягнення цих сум разом з недоїмкою у кожному випадку порушення ним порядку реєстрації, подання звітності або несвоєчасних і неповних рахунків з органом Пенсійного фонду.

Пеня – плата у вигляді відсотків, нарахованих на суму боргу (без урахування пені), що справляється з платника збору у зв’язку з несвоєчасним погашенням зобов’язання.

На суми простроченої заборгованості зі сплати страхових внесків (недоїмки) та своєчасно не сплачені (не перераховані) фінансові санкції нараховується пеня в розмірі 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу.

Одним із джерел надходження коштів до Пенсійного фонду України є частка сплачених до бюджету загальнодержавних по­датків. Це єдиний податок, що справляється з суб'єктів малого підприємництва, фіксований сільськогосподарський податок, фіксований податок з громадян.

Наступного дня після надходження єдиного податку відділен­ня Державного казначейства України перераховують його у розмірах, наданих в табл. 1.7.

Таблиця 1.7





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 243 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...