Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Новітні засоби зв’язку, що використовуються в підрозділах МНС України



Під час вивчення даної теми необхідно ознайомитися з новітніми засобами зв’язку, які використовуються в пожежно-рятувальних підрозділах Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС України. Також слід звернути увагу на застосування стільникового телефонного зв’язку, транкінгового радіозв’язку та супутникового зв’язку, оскільки їх використання дасть змогу покращити якість зв’язку між абонентами.

Звернути увагу на використання електронної пошти та мережі Internet в органах і підрозділах цивільного захисту МНС України.

Найкраще матеріал з даної теми висвітлений у навчальному посібнику: Бурляй І.В., Орел Б.Б., Джулай О.М. Системи радіозв’язку та їх застосування Оперативно-рятувальною службою. – Чернігів: РВК «Деснянська правда», 2007 – стор. 176-237. Чуб І.А., Винокуров Г.Е. та ін. Автоматизовані системи управління та зв`язок у сфері цивільного захисту. - Харків: АПБУ, 2005 – стор. 193-218.

Основні поняття:

Транкінгові системи радіозв'язку - це багатоканальні системи, у яких абоненту за його вимогою автоматично за заданим алгоритмом дається радіоканал та інші ресурси системи, чим забезпечується висока ефективність використання частотного ресурсу.

Супутниковий зв'язок – один з видів радіозв'язку, заснований на використанні штучних супутників Землі на яких змонтовані ретранслятори. Супутниковий зв'язок здійснюється між земними станціями, які можуть бути як стаціонарними, так і мобільними.

Електронна пошта - обмін поштовими повідомленнями з будь-яким абонентом мережі Internet.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 2481 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...