Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основи проводового зв’язку



Під час вивчення даної теми необхідно ознайомитися з проводовим зв’язком та його складовими елементами, видами проводового зв’язку (телефоний, факсимільний, телеграфний, відеозв’язок). Особливостями організації та побудови телефонного зв’язку і телефоних мереж в нашій державі. Організація зв’язку по спецлініям «101» та «112». При цьому звернути увагу на класифікацію телефонних апаратів, їх загальну будову та принци роботи. Опрацювати основні відомості про апарати телеграфного та факсимільного зв’язку (будова, призначення, принцип дії), що використовуються в підрозділах МНС України.

Також слід звернути увагу на засоби диспетчерського проводового зв`язку що використовуютьсґ в пожежно-рятувальних підрозділах (станції та пультів диспетчерського зв`язку), їх призначення, будова та порядок роботи.

Найкраще матеріал з даної теми висвітлений у навчальному посібнику: Чуб І.А., Винокуров Г.Е. та ін. Автоматизовані системи управління та зв`язок у сфері цивільного захисту. -Харків: АПБУ, 2005 – стор. 170-185, 143-145, 185-191. Шаровар Ф.И. Автоматизированные системы управления и связь в пожарной охране. – М.: Радио и связь, 1987 – стор. 38-62, 68-75.

Основні поняття:

Зв'язок, при якому повідомлення передаються по проводам за допомогою електричних сигналів, називається проводовим.

Інформація може вводитися голосом і прийматися на слух (телефонний зв'язок), передаватися і прийматися за допомогою апаратів, що записують і відтворюють повідомлення у виді умовних знаків або букв і цифр (телеграфний зв'язок), у виді нерухомих зображень - фотографій, креслень, малюнків (фототелеграфний (факсимільний) зв'язок) або рухливих (телевізійних) зображень і розмови абонентів (відеотелефон).

Проводовий зв'язок поділяють на дальній (міжміський) і місцевий (міський).

телефонна мережа - комплекс технічних споруд і обладнання, що складається із телефонних вузлів зв’язку, телефонних станцій, ліній зв’язку та абонентських установок.

Телефонні мережі діляться на міжміські, зонові, внутрішньозонові та місцеві.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1725 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...