Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Принцип IX. Попередження війни та інших негативних подій, що перешкоджають розвитку людства



Моральний обов’язок поважати загальнолюдські цінності гуманізму вимагає від журналіста утримуватися будь-яких форм виправдання агресії, насилля, ненависті й дискримінації, зокрема расизму й апартеїду. Діючи таким чином, журналіст може улагодити непорозуміння між народами, пробудити співчуття і розуміння до потреб народів інших країн, забезпечити повагу прав і достоїнств всіх націй і народів незалежно від статі, раси, мови, національності, релігійних поглядів і філософських переконань.

Принцип X. Сприяння новому міжнародному порядку в галузі інформації

В сучасному світі журналіст діє в межах руху за встановлення нових міжнародних відносин загалом і нового міжнародного інформаційного устрою, зокрема. Цей новий устрій, який розглядається як невід’ємна частина нового міжнародного економічного устрою, направлений на деколонізацію и демократизацію в галузі інформації і комунікації (як в національному, так і в міжнародному контексті) на базі мирного співіснування народів і повної поваги їх культурної самобутності. Обов’язок журналіста − сприяти процесу демократизації міжнародних відношень в галузі інформації і комунікації, зокрема охороняти й укріплювати мирні й дружні стосунки між народами і державами.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 363 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...