Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Послідовність роботи з авторськими матеріалами



1. Спочатку прогляньте текст на предмет його загальної новизни, актуальності, цікавості, інформаційної насиченості Якщо він вас задовольняє за вказаними критеріями, переходьте до наступних етапів роботи.

2. Виокремте для себе основне повідомлення чужого тексту й порівняйте його з тим, що виносить “нагору” автор. Якщо ваше і авторське основне повідомлення збіглося принаймні на 80%, не займайте тексту. Якщо ні – пере формулюйте основне повідомлення так, щоб воно читалося інакше.

3. Перевірте, щоб основне повідомлення було присутнє в заголовку та врізі (ліді), але не зводилось до повтору фраз.

4. Перечитайте тільки початки кожного абзацу. Важливо, щоб вони містили ключові слова того, про йтиметься далі. Не бійтеся перекомпонувати перші фрази абзаців, щоб вони привертали увагу до тексту.

5. Перевірте, наскільки рівномірно скомпоновано абзаци й, якщо треба, розбийте задовгі на два-три (з розрахунку, що абзац не має бути довшим за 12 газетних рядків у колонці).

6. Зверніть особливу увагу на цитати: наскільки вони є точними, необхідними в тексті, чи не є задовгими.

7. Перегляньте як побудовані речення в тексті. Якщо треба, розбийте задовгі фрази на дві-три. Без сумнівів викреслюйте всі повтори: вони справляють на читача враження неохайно виконаної роботи.

8. Якщо текст проілюстровано, подбайте, щоб текстівку було грамотно представлено.

9. Уважно проаналізуйте, наскільки автор вдало підібрав закінчення свого матеріалу. Редагуйте без жалю закінчення-риторику або закінчення-повтор. Якщо вам спадає на думку, як завершити чужий текст цікаво й оригінально, спонукуючи читачів до придбання наступного номеру газети, зробіть це.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 466 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...