Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 9.27



Цікавий факт з життя Сергія Єсеніна назводить Г. Андріївський в книзі «Повсякденне життя Москви в сталінську епоху». Якось, незадовго до останнього своєї подорожі до Ленінграда, Єсенін зайшов до Ізряднової, своєї першої дружини, у якої був син від нього. Зайшла сусідка. Заговорили про те, як швидко біжить час і ростуть діти, а їхні батьки старіють. На що Сергій Олександрович зауважив: «Так виходить, я вже старий, адже йому (синові) 11 років». Ізряднова подала в суд позов про встановлення батьківства і стягнення з Єсеніна коштів на утримання дитини. Доказом визнання батьківства, треба думати, було і свідчення сусідки, що так «вчасно зайшла».

Якби це справа дозволялося вирішувати відповідно до сучасного сімейного законодавства, яке рішення прийняв би суд?

Цар, Забава і Сажотрус

Посварившись зі своєю дочкою Забавою, що відмовилася укладати шлюб з боярином Полканом, Цар замкнув її у будинку до тих пір, «доки не одумається», і тільки бравий Сажотрус зміг врятувати і втішити нещасну дівчину. Втікши від Царя, молоді звернулися до адвоката з питанням:

Які права батьків по вихованню дітей? Чи міг цар обмежувати свободу переміщення своєї неповнолітньої дочки у виховних цілях?

ТЕМА 10

МАЙНОВІ ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ БАТЬКІВ ТА ДІТЕЙ

Питання для самоконтролю

1. Види правових режимів майна батьків та дітей.

2. Управління майном дитини. Використання доходу від майна дітей.

3. Відповідальність батьків за неналежне виконання своїх обов'язків щодо управління майном дитини

4. Добровільне виконання батьками обов’язку утримувати дитину.

5. Договори між батьками про сплату аліментів на дитину.

6. Примусове виконання батьками обов’язку утримувати дитину.

7. Виконання повнолітніми дітьми обов'язку по утриманню своїх батьків.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 155 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...