Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Шлюбний договір цариці



Три дівчини під вікном пряли пізно ввечері. «Якби я була цариця, - каже одна дівчина, - то на весь хрещений світ приготувала б я бенкет». «Якби я була цариця, - каже її сестриця, - то на весь би світ одна наткала б я полотна». «Якби я була цариця, - третя мовила сестриця, - я б для нашого царя народила богатиря».

Цар, підслухавши цю розмову під дверима, вбіг у світлицю, запропонував руку і серце третій сестрі, і відвіз її до палацу. За кілька днів до весілля майбутнє подружжя уклали шлюбний договір, відповідно до якого цариці переходило у власність певне нерухоме майно, якщо вона і справді народить богатиря.

Чи обґрунтоване включення такого пункту до шлюбного договору? Чи може цариця наполягати на виконанні царем свого зобов'язання з передачі майна, якщо народиться дочка?

Мішок яблук

Чоловік пішов продавати коня. Поміняв його на корову. Корову на барана. Барана на гусака. Гуся на чоботи. Чоботи на мішок яблук. Прийшов додому, а яблука виявилися гнилі. За однією з версій, дружина зраділа, оскільки сусідка відмовилася дати їм кредит, оскільки у них немає навіть гнилого яблука, а тепер їх цілий мішок.

Однак не всі дружини так міркують. Інші вимагали б двосторонньої реституції.

Чи можливо це?

ТЕМА 8

ПРИПИНЕННЯ ШЛЮБУ

Питання для самоконтролю

1. Поняття та підстави припинення шлюбу.

2. Розірвання шлюбу.

3. Правові наслідки припинення шлюбу.

4. Поновлення шлюбу.

5. Встановлення режиму окремого проживання подружжя та його наслідки.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 154 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...