Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Удк 658. 2 (075)



УДК 658.2 (075)

Рекомендовано до друку рішенням Розповсюдження та

методичної ради Черкаського тиражування без офіційного

державного бізнес-коледжу. дозволу ЧДБК заборонено

Протокол № 3 від 21 березня 2008 року

Стратегія підприємства

Методичні рекомендації

для студентів заочної форми навчання

Укладач: Харченко С. В.

Черкаси, 2008 р. – 39 с.

Методичні рекомендації з курсу «Стратегія підприємства» містять навчальну програму курсу, загальні вказівки до виконання контрольної роботи, варіанти контрольних робіт, перелік питань для підготовки до іспиту та список рекомендованої літератури.

Призначені для студентів заочної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр за напрямом підготовки
«Економіка підприємства».

Затверджено на засіданні © С. В. Харченко, 2008

циклової комісії економіки та комерції

Протокол № 6 від 15 січня 2008 р.


ЗМІСТ

ВСТУП 4

1. Тематичний план 5

2. Навчальна програма 6

3. Загальні вказівки до виконання та оформлення контрольної роботи 13

4. Завдання для виконання контрольної роботи 15

5. Орієнтовний перелік питань для підготовки до іспиту 35

СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ 37


ВСТУП

Ринкова економіка формує нові вимоги до підприємства. Вони обумовлюються не тільки наявністю конкуренції та високими вимогами до якості товарів, але й необхідністю гнучко реагувати на зміни ринкової ситуації, яка не завжди сприяє процвітанню підприємства. Успіх підприємства залежить від здатності передбачити і змінювати структуру виробництва і управління, розробляти і впроваджувати у виробництво нові види продукції, правильно планувати обсяги виробництва по різних товарах, інвестиції та прибутки, щоб досягти найбільшого ефекту і забезпечити існування підприємства у довгостроковій перспективі. Питання і проблеми, які виникають в зазначеній сфері, потребують підготовки спеціалістів стратегічного типу мислення, здатних визначати актуальні проблеми розвитку організацій, приймати та реалізовувати стратегічні рішення.

Дисципліна «Стратегія підприємства» відіграє важливу роль у набутті професійних навичок, професійного досвіду та теоретичних знань у галузі прийняття стратегічних рішень щодо перспектив роботи підприємства, умов та можливостей роботи. Особливістю предмета є те, що в ньому мало рутинних процедур і багато творчості. Не існує єдиної для всіх підприємств стратегії. Тому управлінець повинен забезпечити фірмі перевагу перед конкурентом, а значить керівництво повинне шукати нові оригінальні шляхи в управлінні.

Методичні рекомендації мають на меті встановити цільові орієнтири в опануванні методологією розробки стратегій підприємства і вибору стратегічних альтернатив, та забезпечити набуття практичних навичок стратегічного мислення та практичного застосування методологічного апарату дисципліни, оволодіння навичками аналітичного обґрунтування розв’язання стратегічних проблем.

Зміст методичних вказівок побудовано відповідно до навчальної програми курсу «Стратегія підприємства», складеної у відповідності до освітньо-професійної програми з галузі знань «Економіка і підприємництво»
МОН України.

Тематичний план





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 477 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...