Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні вказівки. Експорт- продаж продукції (робіт, послуг) іноземним господарюючим суб'єктам і вивіз продукції за межі митних меж України з метою отримання прибули від



Експорт - продаж продукції (робіт, послуг) іноземним господарюючим суб'єктам і вивіз продукції за межі митних меж України з метою отримання прибули від виробничої або інших видів господарської діяльності.

Експортна операція - комерційна діяльність, пов'язана з продажем і вивозом за межу товарів, робіт, послуг для передачі їх у власність іноземному контрагентові.

В умовах зовнішньоекономічної діяльності здійснюються наступні види експортних операцій:

- експорт товарів в рахунок міжурядових угод;

- експорт товарів в рамках державного контракту;

- експерт товарів на умовах державного або комерційного кредиту, або за рахунок відстрочення платежу;

- експорт на умовах компенсаційної операції;

- експорт на умовах бартерної операції;

- експорт в рахунок надання допомоги.

Тверда оферта є пропозицією, яка відправляється тільки один можливому покупцеві на дану партію товару з вказівкою терміну, впродовж якого продавець є зв'язаним своєю пропозицією і не може зробити аналогічну пропозицію іншому покупцеві Вільна оферта -це оферта, яка присилається одночасно на одну і одну і ту ж партію товару декільком можливим покупцям.

Стандартна пропозиція - ці заздалегідь розроблені умови продажу різних видів виробів.

Експортні товари - це товари, вивезені для реалізації за межі митної межі України, незалежно від валюти, якою проводиться розрахунок.

У основі облікової вартості експортних товарів лежить їх фактична собівартість. Вона залежить від виду експортної операції.

Витрати на експорт товарів складаються з наступних основних елементів:





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 225 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...