Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заходи з попередження пожежі та вибухів



Заходи, що усувають причини пожеж та вибухів, діляться на технічні, експлуатаційні, організаційні та режимні.

До технічних заходів відноситься дотримання протипожежних норм при спорудженні будівель, улаштуванні опалення та вентиляції, виборі та монтажі електрообладнання, улаштуванні блискавкозахисту.

270° С, починається каталітична реакція. При цьому значна частина токсичних речовин перетворюється на малотоксичних. Окисел вуглецю (СО) в двоокис (вуглекислий газ СО2), вуглеводні (СН) у воду (Н2о) і знову ж таки двоокис вуглецю (СО2), а оксиди азоту (NOх) у воду (Н2О) і азот (N). Ці речовини безпечні або менш шкідливі для навколишнього середовища і людини.

Ще одне рішення - це система SCR, що використовує реагент AdBlue. Система SCR спільно з ad blue, покликана очищати вихлопні гази від шкідливих домішок. Цією системою оснащені дизельні транспортні засоби стандарту Евро4/Евро5. Двома словами ця технологія базується на процесі вприскування певної кількості рідини AdBlue в потік відпрацьованих газів (що складаються переважно з шкідливих оксидів азоту), які в результаті хімічної реакції перетворюються на нешкідливі речовини.

Продукт ad blue - це абсолютно нешкідлива, неотруйна і не горюча речовина, рідина, що є 32,5% розчин сечовини вищої міри очищення в демінералізованій воді (67,5%). Застосування такої рідини потрібне для досягнення екологічних нормативів Євро 4 і Євро 5. Сьогодні, сечовина adblue виробляється найбільшими європейськими виробниками і має усі потрібні стандарти якості і відповідності.

Контрольні запитання:

8. Як впливає забруднення атмосфери парою нафтопродуктів на навколишнє середовище і здоров'я людини?

9. Яким чином відбувається забруднення довкілля нафтопродуктами?

10. Як автомобіль впливає на навколишнеє середовище?

11. Яким повинно бути водопостачання сучасних АТП?

12. Яка роль сучасних паливо-заправних підприємств в забрудненні довкілля?

13. Які основні джерела забруднення навколишнього середовища

сучасними паливо-заправними підприємствами?

14. Які заходи щодо зменшення забруднення атомсферного повітря парами нафтопродуктів застосовуються на ПЗП?

15. Які заходи щодо зменшення забруднення грунтів і стчних вод

нафтопродуктами застосовуються на ПЗП?

16. Як характеризуються вихлопні гази автомобіля по їх впливу не довкілля?

17. Які способи зменшення токсичності вихлопних газів автомобіля?





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 458 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...