Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Формули



Найпростіші (обчислення можна виконати, почавши зі знака «=» і записавши математичний вираз. Приклад: =40 + 5*2. Ре­зультат — у комірці висвітиться число 50.

Обчислення в (середовищі електронних таблиць Excel здійсню­ються за допомогою формул. Формула може містити числові кон­станти, посилання на комірки і функції, з'єднані знаками матема­тичних операцій. Дужки дозволяють змінювати стандартний поря­док виконання дій Якщо зробити комірку активною, то формула відображається в рядку формул.

Формула — це сукупність арифметичних операцій, адрес комі­рок та звернень до функцій.

Введення формули починається зі знака «=». Якщо в комірку введена формула, ти в комірці після натиснення клавіші введення буде видно результат, а в рядку формул — власне формулу, за допо­могою якої був отриманий результат.

Знаки арифметичних операцій:

+ -- додавання;

– - віднімання;

* — множення;
/ — ділення;

^ — піднесення до степеня;

() — підвищення (зміна) пріоритету операції.
Особливості запису формул

1. Для введення формули курсор поставити на потрібну комірку.

2. Запис адреси комірок відбувається англійською мовою.

3. Запис формул починається зі знака «=».

4. Десяткові дроби записуються з комою (3,5)..

Порада: користуйтеся додатковою цифровою клавіатурою — вона містить усі знаки арифметичних дій, крім дужок і «=». (Під час користування повинен горіти індикатор NumLоck.)

Формула може містити посилання, тобто адреси комірок, вміст яких використовується в обчисленнях. Це означає, що результат обчислення формули залежить від числа, що знаходиться в іншій комірці. Під час введення формули посилання можна задавати в різні способи. По-перше, адресу комірки можна ввести вручну; по-друге, можна клацнути мишею на відповідній комірці чи ви­брати діапазон комірок, адресу якого потрібно жести. Для редагу­вання формули слід двічі клацнути мишею на відповідній комірці. При цьому діапазони комірок, від яких залежить значення форму­ли, виділені на робочому аркуші рамками різного кольору, а поси­лання відображаються в комірці і в рядку формул тим самим ко­льором. Це полегшує редагування і перевірку формул.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 283 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...