Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета інвестиційного менеджменту



До можливихцілей інвестиційного менеджменту можна віднести:

Це тільки деякі з цілей, які можна було б перелічити. Аналіз практичної реалізації можливих цілей демонструє, що збільшити обсяг продажів відносно просто – достатньо знизити ціни. Запобігти банкрутства можна, якщо ніколи не позичати грошей, або якщо ніколи не ризикувати. Знизити витрати можливо, відмовившись від досліджень і розробок і так далі. Максимізація прибутку є, на перший погляд, найбільш очевидною метою.

Треба зауважити, що можливі цілі інвестиційного менеджменту відносяться до двох груп. До першої групи цілей відносяться різні засоби отримання або збільшення прибутку (обсяг продажів, сектор ринку, контроль над витратами і т.п.). До другої групи цілей відносяться запобігання банкрутства, стабільність і безпека, тобто все, що пов’язане з ризиком підприємницької діяльності. Ці два види цілей суперечать одне одному. Гонитва за прибутком зазвичай пов’язана з ризиком, таким чином, фактично неможливо максимізувати одночасно безпеку та прибуток. Тому мета інвестиційного менеджменту повинна містити фактори прибутку та ризику не ізольовано одне від одного, а в діалектичній єдності.

У корпорації менеджери приймають рішення за акціонерів, які купують акції для отримання доходів. Тому з точки зору акціонерів до «гарних» рішень менеджерів корпорації треба віднести ті рішення, які збільшують вартість акції. Тоді мета інвестиційного менеджменту можна сформулювати таким чином: мета інвестиційного менеджменту є максимізація поточної вартості однієї акції в існуючому акціонерному капіталі.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 318 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...