Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Зміст роботи. При виконанні роботи необхідно вивчити такі питання і відобразити також їх у звіті



При виконанні роботи необхідно вивчити такі питання і відобразити також їх у звіті.
1.Призначення і схемигальмівних систем автомобілів.

2. Будову робочої гальмівної системи автомобіля.

3. Гальмівний механізм переднього колеса.

4. Гальмівний механізм заднього колеса.

5. Дискове і барабанне гальма. Їх будова, дія.

5. Гальмівний привід до гальм передніх і задніх коліс.

6. Головний циліндр гальма автомобіля.

7. Регулятор тиску гальмівної рідини в гальмівній системі.

8. Гальмо стоянки задніх коліс.

9. Автоматична блокувальна система (АБС) коліс автомобіля.

Гальмівна система призначена для зменшення швидкості руху і зупинки автомобіля (робоча гальмівна система), а також для утримування автомобіля від мимовільного руху під час стоянки (стоянкова гальмівна система). Вона обладнана двома самостійними приводами: гідравлічним від ножної педалі (діє на всі колеса) і механічним від ручної рукоятки (діє тільки на задні колеса). Робоча гальмівна система з гідравлічним приводом забезпечує регулювання швидкості автомобіля і його зупинку з необхідним уповільненням

Складається робоча гальмівна система з двох незалежних контурів для гальмування передніх і задніх коліс по діагоналі (ліве переднє - праве заднє, праве переднє - ліве заднє).

Гальмівний механізм переднього колеса – дисковий, з рухливою скобою, змонтованою на поворотному кулаці. У поворотному кулаці виконано спеціальний паз, через який проходить гальмівний диск і два прорізи для розміщення гальмівних колодок.

Гальмівний механізм заднього колеса барабанний з автоматичним регулюванням зазору між колодками і барабаном змонтовано на сталевому штампованому щиті і закріплено до балки задньої підвіски спільно з маточиною. У нижній частині щита одним з болтів кріпиться опора колодок. У верхній частині щита двома болтами кріпиться колісний циліндр гальма. Гальмівні колодки стягнуті пружинами, які підтискають колодки до упорів поршнів колісного циліндра і до нижньої опори. Внаслідок нежорсткого з'єднання колодок зі щитом гальма, вони самовстановлюються в момент торкання з гальмовим барабаном, що покращує ефективність гальмування і призводить до більш рівномірного зносу накладок колодок.

Гідравлічний привід до гальм передніх і задніх коліс складається: з навісної педалі гальма, штовхача, з'єднаного з поршнем гальмівного циліндра, і вимикача стоп-сигналу, зв’язаного із верхнім упором педалі.

У головному циліндрі гальма розташовано послідовно два поршні, кожен з яких керує своїм контуром. Поршень передньої порожнини в циліндрі створює тиск в контурі: правий передній - лівий задній гальма. Поршень задньої порожнини створює тиск в контурі: лівий передній - правий задній гальма. Головний циліндр гальма (обидві порожнини) отримує гальмівну рідину від одного гальмівного бачка, розділеного однієї порожниною. Гальмівна рідина від бачка подається в кожну порожнину головного циліндра окремим шлангом.

Гальмо стоянки задніх коліс складається з важеля, в якому встановлені стрижень, кнопка, пружина, собачка і сектор. При переміщенні важеля завдяки тросу повертається розтискний важіль гальма, переміщує розпірну планку, яка пересуває передню колодку до упору в гальмівний барабан.

Основне призначення регулятора тиску гальм полягає в створенні необхідного гальмівного зусилля в задніх барабанних гальмах автомобіля залежно від навантаження машини і від різкості гальмування.

Автоматична блокувальна система гальм призначена для регулювання гальмівного зусилля у випадку, коли слизьке дорожнє покриття під одним з коліс провокує його раннє блокування і втрату керованості автомобілем. Тим самим АБС запобігає занесенню і розвороту автомобіля.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 270 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...