Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вибір видів проектованих ЗНО



Вибір видів ЗНО визначається заданою точністю і умовами визначення місця судна і необхідною дальністю дії ЗНО.

Зона відкритого моря обладнається мережею радіотехнічних ЗНО (радіонавігаційні системи, радіомаяки секторного і кругового випромінювання), які є основними для даної зони.

Прибережна зона обладнається радіотехнічними і зоровими ЗНО. Автоматичні маяки і знаки, радіонавігаційні системи, радіомаяки, радіолокаційні маяки- відповідачі і пасивні радіолокаційні відбивачі є основними засобами для забезпечення навігаційної безпеки плавання в прибережній зоні в умовах зниженої видимості, а РНС і радіомаяки, крім того, і в умовах гарної видимості в районах, де необхідна дальність дії зоровими ЗНО не забезпечується.

Зорові СНО застосовуються для обладнання прибережної зони для умов гарної видимості на видаленні до 25 миль від берегової лінії.

Основними ЗНО в зоні стиснутого плавання є РНС, автоматичні маяки і знаки, створи і секторні вогні, а також плавучі застереженні знаки.

Підходи до портів, гаваням і іншим місцям базування судів, а також входи в них рекомендується обладнати створами. Створи не тільки забезпечують плавання по вхідних каналах і фарватерам, але і упорядковують рух судів.

Райони інтенсивного плавання, системи поділу руху, вузкости, фарватери, підходи до портів обладнаються системами і постами керування руху судів.

Вибір видів ЗНО повинен вироблятися стосовно до конкретних умов плавання в даному районі виходячи з основної вимоги - забезпечення навігаційної безпеки плавання судів. Зазначена вимога задовольняється комплексним застосуванням різних видів ЗНО, що доповнюють один одного.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 213 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...