Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ІІІ. Фінансове підприємництво



Основне поле діяльності – комерційні банки і фондові біржі.

Комерційний банк - це фінансово-кредитна установа акціонерного типу, кредитуюча на платній основі переважно комерційні організації. Джерелом доходів у комерційному банку є різниця між процентними ставками депозитних (притягнутих) і судних засобів. Операції комерційних банків поділяються на 3 групи: пасивні (залучення засобів), активні (розміщення засобів), комісійно-посередницькі (виконання різних операцій по виконанню комісії).

Фондова біржа (stock, stock-market) – це постійно діючий і керований ринок, на якому продаються і купуються цінні папери (акції, облігації). Вона сприяє підвищенню мобільності капіталу і виявленню її реальної вартості.

ІV. Консультативне підприємництво – це надання незалежних порад і допомоги з питань керування, включаючи визначення й оцінку чи проблем можливостей рекомендаційних мір і допомога в їхній реалізації.

Виділяють 3 види консультацій:

- експертні: консультант самостійно здійснює діагностику;

- процесові: фахівці на всіх етапах роботи активно взаємодіють із клієнтурою;

- навчальні: підготовки ґрунту для виникнення ідей у виробленні рішень.

Існують також змішані види.

В даний час у розвинених країнах прибуток не є єдиною метою підприємництва. З'явилася мета створення і збереження іміджу (імені).





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 649 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...