Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Засоби захисту, що застосовуються для попередження нещасних випадків на виробництві



Відповідно до ДСТУ 2293-99 «Охорона праці. Терміни та визна­чення основних понять» нещасний випадок на виробництві – це раптове погіршення стану здоров'я чи настання смерті працівника під час виконання ним трудових обов'язків внаслідок короткочасного (тривалістю не довше однієї робочої зміни) впливу небезпечного або шкідливого чинника.

Відповідно до ГОСТ 12.0.003–74 небезпечні та шкідливі виробничі фактори за природою дії поділяються на 4 групи:

Ø фізичні;

Ø хімічні;

Ø біологічні;

Ø психологічні.


Червоний сигнальний колір застосовується як заборонний і вказує на безпосередню небезпеку та засоби пожежогасіння. Він застосовується для нанесення заборонних написів і символів на знаках пожежної безпеки, для фарбування внутрішніх частин кожухів і корпусів, що відкриваються, тощо.  
Сигнальні кольори і знаки безпеки регламентуються ГОСТом 12.4.126–76. Встановлено чотири сигнальні кольори: червоний, жовтий, зелений, синій.


На підставі цих сигнальних кольорів встановлено чотири групи знаків безпеки:

       
   






Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 389 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...