Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пояснювальна записка. Практика передбачає закріплення знань, одержаних студентами при вивченні предметів спеціального циклу



Практика передбачає закріплення знань, одержаних студентами при вивченні предметів спеціального циклу, поглиблення знань i удосконалення навичок, придбаних в період навчальної практики, вивчення органiзацiї праці на дiльницi, в бригадi, на робочому мiсцi, вивчення зв"язку даної дiльницi з іншими дільницями виробництва, визначення "вузьких мiсць" в технологiчному процесi виробництва, рекомендації по їх "розширенню", виховання у студентiв любовi до працi, до майбутньої професiї, оволодiння навичками роботи на робочих місцях, придбання навичок проведення органiзацiйної i виховної роботи в колективi, збiр матерiалу для курсових проектiв, виконання дослiдницьких робiт, складання рефератiв, роботу з технiчною лiтературою.

В період технологічної практики студенти повинні одержати наступні уміння i навички:

- організувати роботу бригади на ділянці та робочому місці;

- виявити зв'язок певної ділянки з іншими ділянками виробництва;

- регулювати i обслуговувати технологічне обладнання;

- контролювати технологічний процес виробництва хлібобулочних, макаронних, кондитерських виробів i харчоконцентратів;

- виявляти "вузькі" місця в технологічному процесі, давати пропозиції щодо їх усунення;

- знати вимоги пожежної безпеки i промислової санітарії.

Перед початком технологiчної практики студентам видається завдання на курсовий проект, iндивiдуальне завдання по вивченню технологiчних процесiв виробництва.

Перед вiд'їздом студентiв на практику їх необхiдно ознайомити з порядком збору необхiдного матерiалу для курсового проекту, виконання iндивiдуального завдання. З метою надання допомоги студентам в освоєннi навичок ведення технологiчних процесiв i зборi матерiалiв для курсових проектiв в перiод проходження практики керівники практики повиннi органiзовувати для студентiв консультацiї зі спецiалiстами пiдприємств.

Для оволодiвання умiннями i навичками роботи на робочих місцях студенти повиннi придбати навички виконання аналiзiв, навчитись визначати, контролювати i регулювати технологiчнi процеси виробництва, органiзацiї приймання, зберігання i подавання на перероблення сировини, правильностi вiдбору проб i якiсного виконання поточних i спецiальних аналiзiв виробництва.

В данiй програмi наведено орієнтовний перелік питань, які повинен засвоїти студент, працюючи дублером кваліфікованого робітника.

Студенти, якi не виконали програму практики з поважних причин, направляються на практику повторно в вiльний вiд навчання час.

Студенти, що не виконали програму практики без поважних причин, або одержали незадовiльнi оцiнки пiд час iспиту, вiдраховуються iз навчального закладу.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 300 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...