Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Коротка характеристика складових єіспс. На даному етапі розвитку єіспс передбачається створення загальних банків




Тгях при Загальноукраїнському центрі психологічної служби, ^сьогодні ще немає єдиноїГ комп'ютерної мережі, яка б поєднувала всі центри практичної психології та навчально-иховні заклади. Тому відповідні банки даних мають створю­ватися і в регіональних центрах психологічної служби. Обмін інформацією між установами й закладами здійснюється за допомогою особистих контактів, листування, телефонного та факсового зв'язку, а також за допомогою дискет.

Автоматизований банк інформації (АБІ) являє собою організа­ційно-технічну систему ("людина — машина"), котра є су­купністю інформаційної бази, колективу фахівців та комплексу програмних і технічних засобів забезпечення її функціонування, систему, яка призначена для збереження, пошуку й видання інформації у вигляді, зручному для кінцевого користувача.

Інформаційна база — це сховище інформації, яке ство­рюється засобами обчислювальної техніки з метою накопи­чення та використання документів, даних, програм тощо.

Кінцевим користувачем інформації є особа (колектив), в інтересах якої в АБІ накопичується та зберігається інформа­ція, необхідна для прийняття рішень будь-якого характеру (управлінського, наукового і т. д.). Слід зазначити, що кінце­вий користувач за родом своєї діяльності, як правило, не має навичок роботи на комп'ютері, тому для вирішення своїх пи­тань він може використовувати АБІ або безпосередньо, або за допомогою працівників інформаційної служби.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 735 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...