Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сутність фізіологічної безпеки людини



Лейтмотивом дисципліни «Безпека життєдіяльності» є людина, її здоров'я, життя, діяльність. Виникає необхідність, як було сказано раніше, визначитись з поняттями «людина», «життя», «діяльність», бо ще Р. Декарт (1596—1650) говорив: «Визначайте значення слів і ви позбавить людство від великої кількості помилок». \

Цілком природно, що значення терміну «людина» багатогранне. Про це свідчить понятійний апарат наук, які вивчають людину.

Наприклад, філософію цікавить людина передусім як суб'єкта пізнання і творчості.

Психологія аналізує людину як цілісність психологічних процесів, властивостей і відносин: темпераменту, характеру, здібностей, вольових властивостей тощо.

Соціологія досліджує людину насамперед як особистість, як елемент соціального життя, розкриває механізми її становлення під впливом соціальних факторів.

У найзагальнішому розумінні термін «людина» вказує на належність до людського роду. Можна класифікувати ознаки, риси та якості людини таким чином, як це показано на мал. 6.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 513 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...