Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

А 6 в г д е



Рис. 240. Зенківки циліндричні з постійною напрямною і циліндричним хвосто­ виком (а) І зі змінною напрямною і конічним хвостовиком (б), кути зенківки (<?), конічні зенківки (е), державка з зенківкою й обмежувачем, що обертається (д), цеківка (е)


і кон і чни м хвостовико м 0 11...4 0 м м (рис. 240, б). М атер і а л — стал ь Р6 М 5.

Зенк і вки, я к і і н ш і р із альн і і нс тру м енти, м а ю т ь кут и р із анн я (рис. 240, в).

К о н і ч н а з е н к і в к а (рис. 240, г) тако ж складаєтьс я з ро­ бочо ї частин и і хвостовика. Робоч а частин а м а є ку т конус а пр и верш и­ н і 2ср. Н айпо ш ирен і ш і кон і чн і зе нк і вк и з куто м конус а пр и вер ш ин і ЗО, 60, 9 0 і 120°.

Д е р ж а в к а і з з е н к і в к о ю т а о б е р т о в и м о б < м е ж н и к о м (рис. 240, д) м а є хвостови к 7, н а одном у к і нц і яког о закріпле н а н а р із ьб і зе нк і вк а З з напрямно ю ш пилько ю /. Упо р 2 з ' єднани й з зе нк і вко ю гви н та м и 4. Зенк і вк а з і втулко ю 6 легк о оберта­ єтьс я завдяк и кулька м 5, розм і щ ени м м і ж втулко ю 6 і упоро м 2. Зенк і вк а виступа є з упор а н а глиби н у отвору, щ о зе нкує ться. О бме ж ­ ни к да є з мо г у зе нкува т и отвор и н а однаков у глиби ну, щ о ва ж к о до­ сягт и пр и використанні звичай ни х зе нк і вок.

Ц е к і в к и дл я зачи щ анн я торцеви х поверхон ь звичай н о вико­ ну ю т ь у вигляд і насадни х головок, як і м а ю т ь торцев і зуб и (рис. 240, е). Ц ек і вка м и обробля ю т ь боби ш к и п і д ш айби, упорн і к і льця, гайки. Зенкуванн я й цекування, я к і свердл і нн я отвор і в н а певн у глиби ну, викону ю т ь н а свердлильни х верстатах. Закр і пленн я зе нк і во к і цек і во к

н е в і др із няє тьс я в і д закріпле нн я свердел.

Б езпек а прац і. П р и зе нкуванн і треб а виконуват и т і са м і ви мо г и безпеки, щ о й пр и свердл і нн і.

§ 54. РОЗВЕРТАНН Я ОТВОРІ В

Р о з в е р т а н н я — ц е проце с чистово ї обробк и отвор і в, яки й забезпечу є точ н і ст ь з а 7...9- м квал іт ета м и і ш орстк і ст ь поверхн і На 1,25...0,63.

Ро звертки. І нс тру м енто м дл я розвертання є розвертки. Ро зверта н ­ н я отвор і в здійс н юю т ь н а свердлильни х і токар ни х верстата х аб о вручну. Ро звертки, щ о застосову ю т ь дл я ручног о розвертання, на­ зива ю тьс я ручним и (рис. 241, а, б), а дл я розвертанн я н а верстата х — м а ш и н н и м и (рис. 241, в). М а- ^ ^ ^ ^

ш инн і розвертк и м а ю т ь корот ш у ро- ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^ боч у частину. З а ф ормо ю обробл ю ва - ^ 5 Е т г ^ ^

НОГО О ТВ О р у рОЗВерТКИ ПОДІЛЯЮТЬ Н а ттштяшт ~ цил і ндричн і (рис. 241, а, в) та кон і чн і ^ ^ Ш ш ш ш ш ш и ^ Ш ^ (рис. 241, б). Ручн і й м а ш инн і розверт - <яадш яв ш ^ б

к и склада ю тьс я з трьо х основни х

частин: робочої, ш ийк и й хвостовик а # (рис. 242). л _ л


Р о б о ч а ч а с т и н а /, н а як і й


Рис

*



Р °зз ертки:


- _, а, б — ручні циліндрична й конічна; е —

рОЗМ1ЩЄН1 ПО КОЛУ ЗубИ, у СВОЮ Чергу машинна циліндична



Робоча частина Шийна

- V.


Хвостовий

_ і


Кцт унпону забірної частини


Забірна частина Квадрат



х

ч Центровий отвір

Нут нонуса забірної частина

Ри с. 242. Основні елементи розвертки


у Центровий отвір


под і ляєтьс я н а р із альну, аб о забір ну, частину, кал і бру ю ч у (цил індрич ­ ну) т а зворот ни й конус.

Р і з а л ь н а (з а б і р н а) ч а с т и н а І х н а к і нц і м а є напрямни й

кону с (с к і с п і д куто м 45°), призначени й дл я з ня тт я припуск а н а роз­ вертанн я й охорон и вер ш ин и р із альни х кромо к в і д забої н пр и роз­ вертанн і.

Р із альн і кромк и забір но ї частин и утвор юю т ь з в і сс ю розвертк и

ку т пр и вер ш ин і 2 ф (дл я ручни х розверто к в і н дор і вн ю є О Д.. 1,5°,

а дл я м а ш инни х — 3...5).

К а л і б р у ю ч а ч а с т и н а / 2 слу жи т ь дл я кал і бруванн я отвор і в і спря м уванн я розвертк и п і д ча с роботи. К о ж е н зу б кал і бру ­ ю чо ї частин и розвертк и закі нчує тьс я канавко ю, завдяк и чом у утворю ­ ю тьс я р із альн і кромки; кр і м того, канавк и слу ж ат ь дл я в і дведенн я стру ж ки.

З в о р о т н и й к о н у с / 3 з находи тьс я н а кал і бру ю ч і й частин і бли ж ч е д о хвостовика. В і н слу жи т ь дл я з м ен ш енн я терт я розвертк и о б поверхн ю отвор у й дл я збере ж енн я якост і обробл ю вано ї поверхн і пр и виход і розвертк и з отвору.

У ручни х розвертка х зворот ни й кону с становит ь 0, 06... 0, 1 мм, а у м а ш инни х — 0, 04... 0, 3 мм.

Ш и й к а розвертк и з находи тьс я з а зворот ни м конусо м і слу жи т ь дл я виход у ф рез и пр и ф резеруванні (нар із уванн і) н а розвертка х зубів, а тако ж ш л і ф увальног о круг а пр и загостре нн і.

Х в о с т о в и к р у ч н и х р о з в е р т о к м а є квадра т дл я воротк а (д ив. рис. 241, а). Х в о с т о в и к м а ш и н н и х р о з ­

в е р т о к 0 10...1 2 м м викону ю т ь цил і ндричним, б і ль ш велики х — кон і чни м (д ив. рис. 241, в).

Ц е н т р о в і о т в о р и слу ж ат ь дл я встановлення розвертк и пр и Ї Ї виготовленн і, а тако ж пр и загостре нн і й перезагостренні зубів.



Задній кит (забірної частини)

Кш різання (забірної частноу

Кцт загострення ^ (забірної частим

Передній кут (забірної частини) 0 у


Рис. 243. Геометрія зубі в роз­ вертки (а, б)у нерівномірне (з) і рівномірне (г) розміщення зубі в по колу

Рис. 244. Спіральні розвертки:

а — права; б — л і в а

д



Кут загастрен-^ ні (Калібруючої

частини)


Кут різання < (калібруючої частини)

6

6


Р із альни м и еле м ента м и розвертк и є з у б и (рис. 243, а, б), як і ха­ рактеризу ю тьс я зад н і м кутом, щ о дор і вн ю є 6... 15° (б і ль ш і з наченн я бе­ рут ь дл я розверто к б і ль ш и х д і а м етр і в), куто м загостре нн я ¡3 і передн і м куто м у (дл я чорнови х розверто к в і н дор івн ю є 0.. Л 0 °, дл я ЧИОТОВЙХ — 0 °). Ро звертк и виготовля ю т ь з р і вно м і рни м т а нер і вно м і рни м розпод і­ ло м зубі в п о колу. П р и ручном у розвертанні застосову ю т ь розвертк и

з нер і вно м і рни м розпод і ло м зубі в п о колу; наприклад, у розвертки, щ о м а є в і с і м зубів, кут и м і ж ним и становлят ь 42, 44, 4 6 і 48° (рис. 243, в). Так е розм і щ енн я зубі в забезпечу є в отвор і чист і ш у поверхн ю, а голов не, обме ж у є мож лив і ст ь утворенн я та к зва но ї оґранки, тобт о кол и отвор и будут ь н е цил і ндрично ї, а багатогранно ї ф орми.

Я к щ о б кро к розвертк и бу в р і вно м і рним, т о пр и ко жн ом у поворот і воротко м розвертк и зуб и зупи нялис я б в одному й то м у са мом у м і сц і, щ о неминуч е призвел о б д о виготовлення хвилясто ї (г ранованої) поверхн і.

М а ш инн і розвертк и виготовля ю т ь з р і вно м і рни м розм і щ ення м зубі в п о кол у (ри с 243, г). Ч исл о зубі в розверто к кратн е — 6, 8, 1 0 то щ о. Ч и м б і ль ш е зубів, ти м ви щ а як і ст ь обробки.

Ручн і й м а ш инн і розвертк и виготовля ю т ь з п р я м и м и (прямо - зубі) й г в и н т о в и м и (с п і ральн і) канавками (зу бами). З а спря м у ­ вання м гви н тови х канаво к ї х под і ля ю т ь н а п р а в і (ри с 244, й) і л і в і (рис. 244, б).

П р и обробц і сп і рально ю розвертко ю поверхн я виходит ь чисті­ ш о ю, н і ж пр и обробц і прямозубо ю розвертко ю. О дна к виготовлення й особлив о загостре нн я сп і ральни х розверто к над т о складн і, то м у так і розвертк и застосову ю т ь ли ш е пр й розвертанні отвор і в, у яки х є паз и аб о канавки.

Я к кон і чн і, та к і цил і ндричн і розвертк и виготовля ю т ь комплектами з дво х аб о трьо х ш ту к (рис. 245). У комплект і з дво х ш ту к одн а роз -


вертк а попередня, а друг а — чистова. У комплект і з трьо х ш ту к пер ш а розвертка — чорнов а (обдирна), друг а — нап і вчистов а і трет я — чис­ това, щ о нада є отвор у остаточних розм і р і в потр і бно ї ш орсткост і.

К он і чн і розвертк и прац юю т ь у ва ж чи х у мо вах, н і ж цил і ндричн і, то м у в ни х н а прями х зуба х роблят ь поперечні прор із и дл я з ня тт я стру ж к и н е вс і є ю дов жин о ю зуба, щ о з начн о з м ен ш у є зусилл я пр и р із анн і, Д о тог о ж оск і льк и чорнов а розвертк а з н і м а є б і ль ш и й при­ пуск, ї ї роблят ь ступ і нчас то ю, у вигляд і окреми х зубів, як і пр и робот і подр і бн юю т ь стру ж ку. Н а пром і жн і й розвертц і, щ о з н і м а є з начн о м ен ш у стру ж ку, прор із и роблят ь м ен ш і й і н ш ог о проф і л ю.

Ч истов а розвертк а н і яки х стру ж колама ю чи х канаво к н е м ає. Р у ч н і ц и л і н д р и ч н і р о з в е р т к и застосову ю т ь дл я розвертання отвор і в 0 3...6 0 мм. З а ступене м точ нос т і ї х под і ля ю т ь

за номерами — 1, 2 і 3.

М а ш и н н і р о з в е р т к и з ц и л і н д р и ч н и м х в о с т о ­ в и к о м виготовля ю т ь трьо х типі в — І, I I і III. Ро звертк и застосову­ ю т ь дл я обробк и отвор і в з а 6...8- м квал іт ета м и і виготовля ю т ь 0 3... 5 0 мм. ї х закріпл юю т ь у са моц ентру ю чи х патрона х верстат і в.

М а ш и н н і р о з в е р т к и з к о н і ч н и м х в о с т о в и ­ к о м тип у I I виготовля ю т ь 0 10... 1 8 м м з корот ш о ю робочо ю части­ но ю. Ц і розвертк и закріпл юю т ь безпосереднь о у ш пиндел і верстата. М а ш и н н і н а с а д н і р о з в е р т к и тип у II I виготовля ю т ь

0 25... 5 0 мм. Ц им и розвертками обробл юю т ь отвор и з а 5...6- м ква­ л іт ета ми.

М а ш и н н і р о з в е р т к и з к в а д р а т н о ю г о л о в к о ю виготовля ю т ь 0 10...3 2 мм. Вон и слу ж ат ь дл я обробк и отвор і в з а 6...7- м квал іт ета м и і закріпл юю тьс я у патронах, щ о допуска ю т ь покачуванн я й са моц ентруванн я розверто к в отворах.

Н а с а д н і р о з в е р т к и з і в с т а в н и м и н о ж а м и тип у І м а ю т ь т е са м е призначення, щ о й попередн і; виготовля ю т ь ї х

0 25... 100 мм.

М а ш и н н і р о з в е р т к и, о с н а щ е н і п л а с т и н к а ­ м и з т в е р д о г о с п л а в у Т 15К6, слу ж ат ь дл я обробк и от­ вор і в велики х д і а м етр і в з велико ю ш видк і ст ю й високо ю точ н і ст ю.

К р і м розглянутих, ш ирок о застосову ю т ь й і н ш і розвертки, щ о п і дви щ у ю т ь точ н і ст ь і як і ст ь обробк и отвор і в.

Р о з с у в н і (р е г у л ь о в а н і) м а ш и н н і р о з в е р т к и (рис. 246, а) застосову ю т ь пр и розвертанні отвор і в 0 24... 8 0 мм. Вон и допуска ю т ь збіль ш енн я д і а м етр а н а 0, 25... 0, 5 мм.

Ре гульова н і розвертк и набул и найб і ль ш ог о по ш ирення. Вон и склада ю тьс я з корпуса, щ о слу жи т ь досит ь довго, і вставни х нож і в просто ї ф орми. Ви готовля ю т ь ї х з пор і внян о недоро ги х конструкц і й ­ ни х сталей. Н о ж і роблят ь з то нки х пластинок, н а ни х витрачаєтьс я не з начн а к і льк і ст ь дорогоц і нно ^ м еталу. ї х можн а переставлят и аб о розсуват и н а б і ль ш и й д і а м етр, регул юю ч и аб о загостр юю ч и д о потр і б -


но г о розм і ру. К ол и нож і сточу ю тьс я і н е забезпечу ю т ь над і йног о за­ кр і плення, ї х за м і н юю т ь новими.

Д л я розвертання наскр із ни х отвор і в ш ирок о застосову ю т ь р о з ­ т и с к н і м а ш и н н і р о з в е р т к и (рис. 246, б), нож і в яки х аб о кр і плят ь гви н та ми, аб о в точ н о п і д іг нани х паза х притиску ю т ь д о дна отанн і х конусними виточка м и к і нцеви х гайок. Н о ж і кр і плят ь тако ж гви н та ми, щ о розтиску ю т ь корпус.

П р и робот і розвертко ю н а верстат і част о бува ю т ь випадки, кол и пр и ж орстк о закріпле н і й розвертці ї ї в і с ь н е збігаєтьс я з в і сс ю обробл ю ваног о отвор у і то м у розвернени й отв і р виходит ь непра­ вильно ї ф орми. Ц е в і дбуваєтьс я пр и по ш код ж ено м у верстат і, кол и в і с ь обертанн я ш пиндел я н е збігаєтьс я з в і сс ю отвор у (битт я ш пин­ деля).

Д л я п і дви щ енн я якост і обробк и і щ о б запобігт и брак у пр и роз­ вертанні отвор і в, застосову ю т ь хитн і оправк и (рис, 247). Хи т н а оправ ­ к а кр і питьс я у ш пиндел і верстат а кон і чни м хвостовико м /. В отвор і корпус а 4 кр і питьс я ш ти ф то м 5 із зазоро м хитн а частин а оправк и 6, як а впираєтьс я кулько ю З у п і дп ' ятни к 2, Завдяк и такі й конструкц і ї хитн а оправк а з розвертко ю мож е легк о набува т и положення, щ о збі­ гаєтьс я з в і сс ю розв і рчуваног о отвору.


л>#_ а — свердло-розвертка; б — зенкер -

РИС. 247. ЛИТН а оправка розвертка; в -— свердло-зенк івка

Щ о б виготовит и отв і р високо ї точ нос ті, застосову ю т ь п л а в а ­ ю ч і р о з в е р т к и — пластини, встановлені у точ н о оброблен і паз и цил і ндрично ї оправки. Зовн і ш н і ребр а пластин и загостре н і та к са мо, я к і зуб и розвертки. Д л я забезпече нн я регул ю ванн я пластин и роблят ь складани ми. П р и робот і плава ю чим и розвертками н е потр і бн а точ н а сп і вв і сн і ст ь обробл ю ваног о отвор у т а ш пиндел я верстат а і кр і м того, точ ни й отв і р м ати м е м о нав іт ь пр и битт і ш пинделя, б о пласти­ н а свої м и стр і чкам и центруєтьс я п о ст і нка х отвору, перем і щ у ю чис ь у паз у оправк и в поперечному напрям і. Застосування рац і онально ї конструкц і ї розверто к н е ли ш е забезпечу є висок у як і ст ь роботи, а й з начн о п і дви щ у є продуктивн і ст ь прац і.

Н а деяки х м а ш инобуд і вни х завода х пр и розвертанні кон і чни х отвор і в н а конусн у частин у розвертк и встановл юю т ь обме ж увальн е стопорн е к і льце, щ о викл ю ча є витрат у час у н а ви м і р ю вання.

Д л я з м ен ш енн я наван та ж енн я н а розвертк у в процес і робот и збіль ш у ю т ь дов жин у ї ї забір но ї частини у 2 рази. Ц е да є з мо г у від­ мо витис я в і д друго ї розвертк и й п і дви щ ит и продуктивн і ст ь і точ н і ст ь обробки.

Ш ирок о застосову ю т ь к о м б і н о в а н и й і н с т р у м е н т (ри с 248, а — в), щ о да є з мо г у об ' єднат и дв і операц і ї й Д істат и отв і р зада ни х ф орми, квал іт ет у й ш орсткост і.

1.90


§ 55. ПРИЙОМИ РОЗВЕРТАНН Я

Ро зверта нн ю зав ж д и переду є свердл і нн я аб о зе нкеруванн я от­ вор і в. Ро з м і р свердл а аб о зе нкера, яким и отв і р обробл ю вавс я пере д розвертанням, добира ю т ь з таки м розрахунком, щ о б н а чорнов е роз­ верта й н я зали ш авс я припус к 0, 26... 0, 5 мм, а н а чистов е — 0, 05... 0,01 5 мм. Глибин а р із анн я визначаєтьс я тов щ ино ю зрізува но г о ш ару, щ о становит ь половин у припуск а н а д і а м етр. Е ле м ент и р із анн я пр и розвертанні показан о н а рис. 249.

П одач а й ш видк і ст ь р із анн я пр и розвертанні суттєв о вплива ю т ь н а ш орстк і ст ь поверхн і отвору. Ч и м ви щ і ви мо г и д о якост і поверхн і, ти м м ен ш і м а ю т ь бут и ш видкост і р із анн я й подач і. П р и цьом у сл і д м ат и н а уваз і, щ о дл я отвор і в д і а м етро м н е б і ль ш я к 2 5 м м п і д чорнов е розвертанн я зали ш а ю т ь припус к 0, 01... 0, 1 5 мм, п і д чистов е — 0, 05... 0,0 2 мм. О твор и д і а м етро м м ен ш я к 2 5 м м сл і д оброблят и спочатк у чорново ю розвертко ю, пот і м чистово ю. О твор и д і а м етро м пона д 2 5 м м обробля ю т ь спочатк у зе нкером, а пот і м — чорново ю й чистово ю роз - вертка ми.

Д л я розвертанн я детал ь над і йн о закріпл юю т ь у ле щ ата х (вел ик і детал і н е закріпл юю ть). Значни й впли в н а ш орстк і ст ь і точ н і ст ь роз­ вертанн я м а ю т ь з м а щ уванн я й охолод ж ення. П р и ї х в і дсутност і от­ в і р розбиваєтьс я (ві н виходит ь нер і вни м, ш орстким) і, кр і м того, ви­ ника є небе зпек а за щ е м ленн я й поламк и розвертки. То м у пр и розвертан­ н і застосову ю т ь м астильно-охолодні р і дин и (М ОР).

Ручн е розвертання. П очина ю ч и розвертання, насампере д сл і д: вибрат и в і дпов і дн у розвертку, пот і м переконатися, щ о н а р із альни х кромка х нема є викри ш ени х зубі в аб о забої н;

перев і рит и розм і р зали ш еног о н а розвертанн я припуску, яки й н е м а є бут и б і ль ш и м встановленого, б о і нак ш е розвертк а затупитьс я й мож ут ь викри ш итис я зуби;

Р038ЄРНЦ№ ПОберхНЯ

"розвертається Д і х.

Рис. 249. Елементи різання при роз­ вертанні


3. . Види де ф ект і в пр и розвертанн і

Ви д, де ф ект у Причина виникиен н я С пос і б усуненн я


Не витримано розмір

Нечиста поверхня отво­ ру


Неправильно, вибрано діа­ метр розвертки





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 403 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.015 с)...