Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача №3. Класний керівник, вчителька історії, спілкуючись з учнями 7 класу однієї із Житомирських шкіл, прийшла до висновку



Класний керівник, вчителька історії, спілкуючись з учнями 7 класу однієї із Житомирських шкіл, прийшла до висновку, що вони майже нічого не знають про історію свого міста, не читають історичну літературу. На уроках вчителька потроху наводила цікаві приклада з історії міста. Учні зацікавилися і разом з вчителем вирішали "провести гру "Що? Де? Коли?", присвячену історії рідного міста. Під час підготовки вони багато перечитала літератури, знайомилися з різними легендами щодо заснування і назви міста Житомира. Сама гра проходила жваво, зацікавлено.

Так, одні учні розповіли про те, що місто Житомир засновано приблизно у X столітті. Дехто називає більш точнішу дату – 884 рік. Перша літописна згадка про Житомир з'явилася у 1240 роді у зв'язку з монголо-татарською навалою. У час цього лихоліття місто було зруйновано. Житомир піднявся з руїн і знов відродилося життя на берегах річки Тетерев. У 1804 році місто стає центром Волинської губернії. Другі учні, розповіли про своїх знаменитих земляків: героя Паризької комуни Я.Домбровського, письменника В. Короленка, конструктора ракетно-космічних систем С.Корольова, піаніста-віртуоза С.Ріхтера та інших. Треті – про події, пов'язані з іменами видатного українського поета Т.Шевченка, режисера О.Довженка та ін.

Оцініть дії вчительки стосовно залучення учнів до вивчення історії рідного краю? Які моральні якості, переконання формують такі виховні заходи? Чи можна обмежитися даною формою виховної роботи у подальшій педагогічній діяльності?





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 257 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...