Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основна відмінність зустрічних закупок від комерційної компенсації полягає у тому, що платежі по первісних та зустрічних закупках здійснюються незалежно один від одного



Зустрічні закупки оформляються у вигляді двох або трьох зв’язаних контрактів у відповідності із якими експортер зобов’язується закупити або забезпечити закупівлю третьою стороною (на підставі укладання з нею угоди типу "світч") товари імпортера, які за вартістю становлять певний процент від його воласної поставки.

Частіше за усе угоду супроводжують три взаємозв’язаних контракти:

1. Контракт купівлі-продажу, підписаний експортером та імпортером, який охоплює усі умови експортної угоди, включаючи умови платежу. З метою фінансового забезпечення зустрічних закупок імпортер вимагає надання експортером у комплекті з платіжними документами банківської гарантії належного виконання зобов’язань по зустрічних поставках.

2. Базовий (frame), або парасольковий (umbrella), контракт, який є додатком до контракту купівлі-продажу, згідно з яким експортер зобов’язується не пізніше зазначеного строку закупити товари або послуги у імпортера (або у призначеної ним сторони) на суму, яка повністю або частково еквівалентна вартості товарів, які експортуються. Імпортер для захисту своїх інтересів визначає перелік товарів зустрічної поставки, їх основні характеристики, ціни або способи визначення

3. Контракт індивідуальної закупівлі (individual purchase contract), який підписаний не пізніше зазначеного у базовому контракті строку у виконання зобов’язань зустрічної закупки, включених у базовий контракт.

Якщо зустрічні закупки оформляються двома контрактами (контрактом купівлі-продажу та індивідуальним контрактом), то у контракті купівлі-продажу містяться умови первісної поставки та зобов’язання зустрічної закупки. У контракті передбачається, що імпортер оплатить повну вартість товарів проти документів, які підтверджують поставку, а експортер приймає на себе зобов’язання купити не пізніше встановленого терміну зустрічні товари на усю або частину суми експортного контракту. Другий, індивідуальний, контракт укладається у виконання зобов’язань закупки, які містяться у першому, контракті.

Багато країн Південно-Східної Азії, Африки та Південної Америки законодавчим шляхом встановили обов’язковість зустрічних закупівель при імпорті у ці країни.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 455 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...