Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реекспортні та реімпортні операції



Реекспортна операцiя - це продаж та вивезення за кордон ранiше ввезеного товару, який не пiддавався в реекспортуючiй країнi нiякiй обробцi. Митною статистикою реекспортними вважаються також операцiї, при яких товари, що передаються, відправляються новому покупцю без завезення в реекспортуючу країну. Об’єктом реекспорту частіше за все є товари, що продаються на міжнародних аукціонах та товарних біржах.

Здiйснюють реекспортнi операцiї торговi фiрми для отримання прибутку завдяки рiзницi цiн на той самий товар на рiзних ринках. Країна, фірма якої здiйснює реекспорт, отримує торговий прибуток та вигоди вiд надання транспортних послуг, проведення страхових, кредитних та iнших операцiй товаропросування.

Реекспортнi операцiї передбачають укладення двох зовнiшньоторгових угод реекспортером. За першим договором вiн купує товар, а за другим – продає його.

Бажаною умовою для проведення реекспортних операцiй є наявнiсть територiї, на якiй товари не оподатковуються, наприклад, вiльних економiчних зон. Товари, які ввозять на територiю таких зон, не обкладаються митом i звiльняються на весь час зберiгання вiд податкiв. У випадку продажу товарiв всередину країни при перемiщеннi їх через митний кордон сплачується мито, а у випадку реекспорту - товари вивозяться без будь-яких митних формальностей.

Реекспортні операції здійснюються, як правило, на замовлення кінцевого імпортера, який не має виходу на ринок країни експортера та не бажає нести витрати, які зв’язані з таким виходоми. Іноді причиною реекспортних операцій є торгово-політичні умови, які обмежують експорт чи імпорт до деяких країн.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 1447 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...